Нова автомобилна марка в Украйна, ще превземе ли пазара този електрически пикап ВИДЕО

  • 21.12.2022 9:02 /
  • 17694 /
  • 5
Нова автомобилна марка в Украйна, ще превземе ли пазара този електрически пикап ВИДЕО

В Украйна се появи нова марка автомобили - Luaz Motors. Под тази марка скоро ще започне серийно производство на малки електрически пикапи, които ще възродят предишната слава на легендарния LuAZ Volyn, пише ауто-прес нет.

Новата машина в момента преминава тестове и неслучайно беше представена на 15 декември. В края на краищата на този ден преди 55 години първият SUV LuAZ-969 слезе от конвейера на Луцкия автомобилен завод.

Подробни технически характеристики на бъдещия сериен модел все още не са оповестени. Според директора на "Луаз Моторс" Вадим Игнатов, в процеса на тестване и подготовка за производство те все още ще се променят. Но какво вече се знае.

Моделът ще бъде електрически и, разбира се, със задвижване на всички колела. Задвижващи са два електрически мотора, които ще захранват батериите, разположени под пода.

Предвижда се автомобилът да се произвежда с две каросерии тип пикап - градският модел City с двуредова 4-местна кабина и чисто търговският Farmer с кабина за двама. Именно в последната версия колата е подложена на интензивни изпитания по пътищата.




"Фермерът" има увеличена товарна платформа и три сгъваеми страни, носещата конструкция е рамкова. Панелите на каросерията са изработени от композитни материали. Окачването на всички колела е независимо.

Що се отнася до интериора, тук ще бъдат монтирани удобни седалки, както и модерно цифрово арматурно табло, дисплей на мултимедийна система и, разбира се, всичко необходимо за зареждане на вашите джаджи.

Поради постоянните руски обстрели, производството на новия електрически модел най-вероятно ще бъде организирано не във Волин, а в по-безопасен регион на страната.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bobo1345
    21.12.2022 17:50
    мотоккарче..нищо ново
  • Николай Стоименов
    21.12.2022 17:52
    Всички проскубани ястреби ще получат по един брой безплатно
  • Qwerty
    21.12.2022 19:20
    Направо ще убият коча с лопатата с този невероятен “автомобил”!
  • Здрасти
    22.12.2022 8:09
    Естествено ЗЕЛЕН! Зельоная... трава...
  • Пецо
    22.12.2022 9:12
    Все бях виждал индийдски недоразумения, но това кърти. Просто не мога вече. Ще ида да се изходя.