Нова автомобилна марка се появи в Европа СНИМКА

  • 10.06.2022 9:50 /
  • 67834 /
  • 3
Нова автомобилна марка се появи в Европа СНИМКА

Свикнали сме с факта, че новите автомобилни брандове се появяват предимно само в Китай. В Европа отдавна не се е появявала новина за нещо подобно. Сега обаче се запознайте с Olymp Cars от австрийската столица Виена.

През пролетта на 2023 г. се очаква Olymp Cars да започне производството на оригинални автомобили, построени на собствена платформа, наречена Hephaistos. Тя е с изменяем мащаб и може да работи с батерии с различни размери.

Първият модел ще бъде електрическият автомобил Hermes с пробег от 700 км след зареждане и двигател с мощност 350 к.с.

Планирани са също електрически всъдеход Ares с дължина 4,8 м и пробег от поне 600 км, седани Apollon и Athena, електрически пикап Artemis, електрически семеен ван Hera и електрически градски автомобил Selene.

Toyota обнови Corolla за Европейския съюз и САЩ СНИМКИ

Първоначално гамата на марката ще включва електрически автомобили, но по-късно ще бъдат добавени и версии с водородни двигатели: Olymp Cars е убедена, че това гориво ще бъде много популярно в бъдеще.

"Преди всичко искаме да предложим на нашите клиенти достъпни и евтини електрически автомобили, произведени с германско и австрийско качество", цитира motor.at Елиас Шкодрас, главен изпълнителен директор на Modern Mobility, която е един от създателите на новата марка автомобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Момчил
    10.06.2022 13:24
    Айдееее и гръчките отрепки цъфнаха и те кола имали, ти да видиш.....
  • Що питаш?
    10.06.2022 22:01
    Елиас Шкодрас?! Това не е ли албанецът дето с кирчо щяха да правят електромобили в България? Или що е албанец все електромобили произвежда. Досега правеха само реотани...
  • Mej,fl
    13.06.2022 8:03
    Сега оставиха българите на Слави да произвеждат реотани!