Нов удар по Volkswagen Group! Концернът ще изтегля електромобили и хибриди заради канцерогенни части

  • 09.08.2018 19:24 /
  • 558 /
  • 0
Нов удар по Volkswagen Group! Концернът ще изтегля електромобили и хибриди заради канцерогенни части

Volkswagen Group може да се изправи пред необходимостта да отзове свои електромобили и хибриди заради канцерогенни зарядни. Германската федерална служба за моторен транспорт може да разпореди въпросните коли да бъдат отзовани заради наличието на кадмий. Ако решението бъде взето, ще бъдат засегнати над 124 000 автомобила на концерна.  

Резултат с изображение за e-Golf,

Volkswagen Group може да бъде принудена да отзове над 124 000 свои електрически и хибридни автомобила. Съответното решение трябва да бъде взето от Германската федерална служба за моторен транспорт (KBA). 

Отзоваването ще се наложи заради наличието на кадмий, канцерогенен метал, използван за изработването на елемент от зарядната система на колата. Това означава, че всичките електрически коли и хибридни автомобили в гамата на Volkswagen range - the e-Golf, e-Up, Golf GTE and Passat GTE  ще бъдат засегнати, както хибридните Audi и Porsche. 

Резултат с изображение за e-Golf,

По информация на Wirtschaftswoche, Volkswagen е открил проблема на 20 юли тази година и своевременно е уведомил властите за проблема. Зарядните съдържат по 0.008 грама кадмий всяко. Въпреки, че въпросните компоненти не представляват опасност за шофьорите, защото са добре изолирани, влиянието на химикала върху околната среда, след като колата приключи живота си, би станал повод за притеснения. 

Частта, съдържаща кадмий, ще бъде заменена с алтернативна такава на друг производител.  

 

КОМЕНТИРАЙ