Нов проблем с електромобилите - собствениците им започнаха да се крадат един друг безобразно

  • 10.11.2021 9:52 /
  • 127832 /
  • 7
Нов проблем с електромобилите - собствениците им започнаха да се крадат един друг безобразно

На това забавно видео от паркинг шофьор на BMW i3 изважда действащо зарядно устройство от Tesla Model 3, като всичко се записва от вградената функция на електромобила - TeslaCam.

В конкретния случай камерата на Теслата е хванала в крачка собственика на BMW i3 как върши нелицеприятно деяние. "Хората все още ли не знаят, че Теслите имат камери, които записват", възмущават се хората в youtube. 

С оглед на това, че електромобилите стават все по-популярни, хората, вероятно, трябва да бъдат информирани за правилното поведение в този сегмент. 

Излиза, че пред собствениците на въпросните коли се изправя проблема с "източването на бензина" от чужда кола. Както се вижда, поне ще е ясно кой е платил откраднатото електричество и кой го е задигнал. 

Случва се да няма свободни зарядни станции, а междувременно на тях да се зареждат други автомобили, които, очевидно, са пристигнали по-рано от вас. При това не е много възпитано да изключите някой тях от контакта, за да заредите вашия автомобил. 

Все пак шофьорите им разчитат на това, че, когато се върнат колата, им ще бъде заредена. 

Ако се постъпи така, както е направил този собственик на BMW, то останалите хора може да изпаднат в затруднително положение. 

Впрочем, има и такива случаи, когато колата вече се е заредила, но собственикът ѝ просто не се е върнал навреме, за да извади зарядното. В такива случаи някои шофьори оставят бележка, че разрешават колата им да бъде изключена от зарядната станция.

В коментарите подозират, че скоро собствениците на Tesla благодарение на функциите на автомобила ще могат директно да разговарят с подобни крадци. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Четящият
    10.11.2021 15:16
    Ако колата в момента зарежда, не може да се махне кабела, защото е заключен. Може сам ако зарядката е свършила...
  • Христов
    10.11.2021 15:31
    Че как няма да се крадат. Българите са най-крадливото племе в Европа.
  • Аре ве
    10.11.2021 17:49
    Ми що са направили кабела на бмв който влиза в автомобила еднакъв с този на тесла проблема е решен ако всеки модел си направи някъв тип блпкаж на кабела който влиза в колата
  • Bеско Маринов
    10.11.2021 21:53
    Да ви пикам на миксерите. Усещам че скоро Ще почнете да си крадете чистачките.
  • Batko
    11.11.2021 1:10
    Собственик на BMW.От тук на татък абсолютно всички коментари са излишни.Диагноза просто!!!
  • Kick
    11.11.2021 16:30
    Типичен бмвпитек
  • Хаха
    12.11.2021 7:46
    Типично...Те собствениците на BMW ,това е нормално за тях.