Нов кросоувър от Skoda - компактен, евтин и с изненада СНИМКА

  • 24.10.2022 8:37 /
  • 117417 /
  • 0
Нов кросоувър от Skoda - компактен, евтин и с изненада СНИМКА

Първото поколение на Skoda Fabia бе представено още през 1999 година в рамките на изложението във Франкфурт и вече над 20 години е един от бестселърите на марката. Сега от модела искат а направят кросоувър - субкомпактен, но обемен, технологичен и не скъп.  

Кросоувърът ще бъде построен на базата на платформата MEB на Volkswagen.

Автомобилът в момента едва се разработва, но в мрежата ве появи неофициален рендер на колата, който предвижда как тя може да изглежда. 

Художникът е използвал дизайна на концепта Vision 7S, който вече е с новото лого на компанията и следва фирмения стил на Skoda. Също така са добавени T-образни фарове. Силуетът на автомобила е доста обтекаем и има големи прозорци с ниска долна линия, за да може в салона да влиза повече светлина и визуално да е по-просторно. 

Вътре, най-вероятно, ще има дигитално табло за приборите, голям екран на мултимедийната система, прожекционен дисплей, изписващ важната за шофьора информация на предното стъкло, физическите копчета ще са сведени до минимум. 

И, естествено, това ще е електромобил. Засега, според слуховете, е известно само едно: пробегът с едно зареждане ще бъде около 400 километра. 

КОМЕНТИРАЙ