Нов китайски електрокамион има не само душ, но и пералня на борда СНИМКИ

  • 11.05.2022 8:56 /
  • 8750 /
  • 2
Нов китайски електрокамион има не само душ, но и пералня на борда СНИМКИ

Работата на тираджията е изпълнена с всякакви неудобства. Това е и възможността човек да се къпе само на специални места по паркингите, и трудностите с приготвянето на топла храна, поради което шофьорите на камионите почти постоянно се хранят в съмнителни заведения, и доста неудобното легло в кабината, ако въобще то може да се нарече такова. 

Решение на дадените проблеми може да стане новият камион от автомобилната компания от Китай Geely. 

Китайският производител представи конкурент на камиона Tesla Semi. Става дума за модел в с вградена кухня, душ кабина и дори спалня. По думите на представителите на Geely, Homtruck, който съвсем наскоро бе представен на света, е призван да стане "влекачът, в който ти се чувстваш като у дома си". Оттам идва и името на камиона. 

Автомобилът е напълнен до горе с всякакви удобства, които ще направят пътуванията за шофьорите на камиони доста по-конфортни. 

По традиция има спално място, но що се отнася до неговите удобства, може да се говори цял час. Гладката кабина на новия Homtruck изглежда като на машина дошла при нас от едно много далечно бъдеще. 

Камионът е снабден с всичко необходимо. Вътре има душ кабина с тоалетна и мивка. Има и креват и стъклен покрив през който може да се наблюдава звездното небе или капките на дъжда. 

Homtruck също е снабден с кухненски ъгъл. В него човек може да си приготви топла вечеря и повече никога да не се храни с изсъхнали сандвичи със съмнително качество. 

В камиона има дори и кана за топла вода и хладилник, което означава, че човек може да се запаси с продукти за няколко дни. Зад люк от другата страна на камиона е скрита малка пералня. По-комфортна е и кабината на шофьора. В този модел тя е изработена от устойчива пластмаса, мек на пипане плати и бамбук.  

За презентацията на камиона бе използвано футуристично видео. То бе споделено от производителя Geely.

Във видеото се вижда как шофьорът на камиона пие чак до бамбуково столче, докато камионът върви сам, все пак е включена системата за автопилот. 

Представителите на Geely казват, че Homtruck може да превозва товари и автономно. 

Технически характеристики 

Homtruck ще се доставя с няколко различни варианта на силовата установка, включително изцяло електрическа и хибридна версия

 

В електрическата версия ще се използва технологията за замяна на акумулаторите, така шофьорът ще може да "зареди" камиона за броени минути. 

Това означава, че вместо да го включва и дълго да чака шофьорът ще спре на специална станция и ще сложи напълно заредени акумулатори. Както и Тесла, Homtruck също ще може да получава ъпдейти по интернет.

Той също сам ще може да анализира трафика, да препоръчва маршрути, да съобщава на шофьора, кога трябва да зареди и да се включва към онлайн платформите за следене на доставките. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    12.05.2022 7:53
    Ето това е начина . Спираш на зарядна станция , сменят енергийните клетки за две минути и караш .
  • https://is.gd/EZdating
    12.05.2022 13:47
    Еро мрежа за запознанства - https://is.gd/EZdating