Нов двигател, интериор и спирачки: Lada Niva Sport е изцяло разкрита ВИДЕО

  • 12.02.2024 9:15 /
  • 16156 /
  • 0
Нов двигател, интериор и спирачки: Lada Niva Sport е изцяло разкрита ВИДЕО

Обновеният SUV скоро ще влезе в производство, но все още има минимални тайни около колата. АвтоВАЗ показа новата Niva Sport: различен двигател, интериор и спирачки.

На фестивала "Жигулевская миля" предсерийният автомобил беше показан на блогъра Павел Атрошченко. Видеото демонстрира основните характеристики на модела с три врати.

Планирани са много промени: под капака ще се появи двигател от Granta Sport, дизайнът със задвижващ вал върху напречни елементи ще остане в миналото, ще се появи нов механизъм за управление на трансферната кутия и интериорът ще стане по-модерен.

Отвън Lada Niva Sport е лесно разпознаваема по пластмасовата си облицовка на арките на калниците, изрязаните крила а ла Niva Bronto, шнорхела, въздухозаборника на капака, уголемените колела и табели с имена.

Важна иновация са задните дискови спирачки. Това не беше случаят с по-ранната предпроизводствена Niva Sport!

Под предния капак има 1,6-литров атмосферен двигател с мощност 120 конски сили, познат от Granta Sport.

Двигателят трябваше да бъде адаптиран за надлъжно монтиране: валовете, всмукателните и изпускателните системи бяха заменени, а дизайнът с кардан върху напречни елементи е нещо от миналото.

В интериора Niva Sport е унифицирана с Granta и Vesta: сменени са превключвателите на волана и лостовете, светлините и селектора на скоростната кутия; вместо стария дизайн с два лоста на раздатъчната кутия, има ново решение, познато от Нива Травел.

Трябваше да сменим централния тунел, да преместим ключа за запалване, а също така монтирахме профилирани седалки и добавихме червени шевове, казват от АвтоВАЗ.

Малкосерийно производство на „заредената“ Niva Legend ще започне в заводите на Lada Sport преди края на годината. Интересно е, че SUV-ът се предвиждаше да има друг двигател - с 1,8-литров обем - но изглежда, че по-модерният агрегат ще бъде инсталиран на другата Niva с префикс Travel .

 

 

КОМЕНТИРАЙ