Nissan показа своя най-страхотен модел ВИДЕО

  • 20.08.2021 11:50 /
  • 3765 /
  • 1
Nissan показа своя най-страхотен модел ВИДЕО

Nissan Motor представи на специално събитие в Ню Йорк серийната версия на следващото си поколение спортно купе Z със задвижване на задните колела Z.

Автомобилът беше показан в спецификация за Северна Америка, а модификацията с десен волан за японския вътрешен пазар ще се нарича Fairlady Z и ще бъде пусната в края на годината.

Външно Nissan Z почти не се отличава от концептуалния автомобил, представен през септември 2020 г. Разликата е само в някои детайли - например, има странични светлини, променени дръжки на вратите и графики на задните светлини.

Освен това серийният автомобил има спойлер на вратата на багажника, а концепт автомобилът нямаше такъв. Но е важно да се каже, че екстериорът на спортното купе препраща към предишни модели от гамата Z.

Новият Nissan Pathfinder: Страхотен дизайн и просторен салон СНИМКИ

Интериорът също запазва духа на спортните автомобили от серия Z. На предната конзола има аналогови прибори, които показват налягането на форсиране, оборотите на турбото и напрежението на акумулатора. Под тях е разположен 8,0-инчов мултимедиен дисплей, който по желание може да бъде увеличен до 9,0 инча. Срещу водача се намира 12,3-инчовият цифров приборен панел.

Новият Nissan Z се задвижва от 3,0-литров туин турбо V6 двигател с мощност от 405 к.с. и 475 Nm. Производителят не разкрива времето за ускорение от 0 до 100 км/ч, като отбелязва, че новото спортно купе ще бъде по-бързо от 370Z.

Стар 38-г. Nissan удивлява със състоянието си въпреки огромния пробег ВИДЕО

За автомобила се предлага шестстепенна механична или деветстепенна автоматична трансмисия. Задвижването е задно.

Продажбите в Северна Америка са планирани за 2022 г. На пазара Nissan Z ще се предлага в три конфигурации Performance, Sport и Z Proto. Цените все още не са обявени, но минималната цена няма да е по-ниска от 40 000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Дизайнер
    22.08.2021 11:00
    Разглеждам снимки всеки път, когато ми попадне инфо за този модел и все още немога да открия взаимовръзка между предница и задница. Сякаш са от два различни автомобила. Уж бил по бър от стария 370z...глупости...Да сложим два компресора на 370z както е тук, пък да видим.