Nissan показа новия Juke, но с уловка

  • 21.08.2019 8:00 /
  • 1109 /
  • 0
Nissan показа новия Juke, но с уловка

Няколко седмици преди официалната премиера на второто поколение на Nissan Juke марката показа автомобила, но само в камуфлаж.  

Въпреки това, че официалният дебют на Nissan Juke ще се състои едва на 3 септември, за автомобила вече се появи първата достоверна информация. Това се случи благодарение на изданието Autocar, чиито журналисти бяха пуснати зад волана на предсерийния прототип на компактния кросоувър.  

При пътуването и разговорите с инженерите на японската марка авторите на изданието са научили следното. 

Клиентите са молили Нисан да запази яркия дизайн, но при това да реши въпроса с тения салон и малкия багажник. 

За целта новият автомобил е бил прехвърлен на платформата Common Module Family B (CMF-B) на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която вече се използва от два автомобила Renault - Captur и Clio.

Увеличаването на колесната база с 106 мм ще позволи салонът на новия Juke да стане по-просторен, а заздравената стомана в конструкцията ще увеличи якостта на шасито с 13% и ще го олекоти с 6%. 

Обемът на багажника от 354 литра ще нарасне до 422 литра. 

Единственият до сега официално потвърден двигател към момента е бензинов с турбо и мощност от 117 конски сили, обемът е 1 литър. В момента агрегатът се ползва от Nissan Micra.

Двигателят ще работи заедно с 6-степенна механична скоростна кутия и 7-степенен автоматичен робот. 

За появата в Juke на хибриден агрегат от Renault Captur в Nissan засега мълчат. 

Екстериорът на новата кола ще ъде решен в стилистиката на концептуалните коли GT-R 2020 Vision Gran Turismo и Gripz, а в салона особено внимание ще бъде обърнато на повишаването на качеството на материалите. 

Ще има и възможност за персонализация на салона за сметка опционни пакети на оборудване. 

Като опции ще бъдат налични мултимедия с 8-инчов монитор със сензори, поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, фирменото приложение на Nissan Connected Services за контрол на функциите на колата чрез смартфон и друго оборудване. 

Заявено е, че Nissan Juke ще получи и регулируем волан. 

На европейския пазар новата кола ще излезе до края на 2019 година. 

Очаква се продажбите да започнат още в края на ноември. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ