Никога не сте виждали такава пътна маркировка СНИМКИ

  • 10.03.2024 9:50 /
  • 6530 /
  • 0
Никога не сте виждали такава пътна маркировка СНИМКИ

Първоначално човек може да си помисли, че тази маркировка или е начертана от някой пиян местен жител, чиито ръце са треперели ужасно, или че в машината за маркиране е имало нещо повредено и се е клатила наляво-надясно.

Но тези предположения се оказват напълно неоснователни.

На места разделителната ивица внезапно се превръща от плътна права в начупена линия, а успоредно на тях край пътя са начертани абсолютно същите начупени линии.

Тази странна маркировка може да бъде видяна по улиците на столицата на Малта Ла Валета и съседния град Слима, информират световните издания. Прилага се на места, където е необходимо да се намали скоростта на превозните средства. Маркировката сигнализира на водачите да започнат да забавят или да са готови да спрат.

Ето кои са претендентите в конкурса "Автомобил на годината" в България

По правило тези необичайни прекъснати маркировки започват 50 метра преди пешеходните пътеки, които в Малта практически са оборудвани с бутони за управление: зелената светлина на светофарите постоянно свети за шофьорите, за да не спират потока напразно, а червената светлина свети само когато някой който иска да пресече пътя и натисне копчето на стълба.

Кардинално преобразен: Показаха новия Dodge Charger ВИДЕО

И поради причината, че шофьорите обикновено знаят наизуст маршрута, карат без да спират по познатите им и обичайни участъци от улиците, такава особена маркировка ги кара да бъдат по-внимателни и да гледат светофара, за да не пропуснат, ако светне червено и човек излезе на пътя.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ