Ники Кънчев шашардиса автоблoгър с уникални въпроси и свои автоистории ВИДЕО

  • 24.02.2021 21:46 /
  • 1230 /
  • 1
Ники Кънчев шашардиса автоблoгър с уникални въпроси и свои автоистории ВИДЕО

През 1959 година един шведски инженер измисля триточковия колан. Това се смята за едно от осемте най-велики изобретения. Това е спасило най-много човешки животи от всичко останало. До тогава коланът е бил както в самолетите, минавал е само през корема. При това инженерът, който е работил за Волво, решава да не патентова своето изобретение за да може да го ползват всички. 

Този автофакт разкри култовият водещ Ники Кънчев в интервю за Bri4ka, докат шофира своя автомобил.

Ники Кънчев разказа още, че е карал курсовете за книжка в родния си град Червен бряг. Листовките и полигона ги е взел от първия път.

В Червен бярг обаче по онова време имало само един светофар, а за междуградско се наложило да ходят до Плевен. Намирайки се вече в Плевен, Кънчев го скъсали, заради многото "скрити места и капани" в по-големия град. Така той успял да се провали на кормуването цели четири пъти.

За последото явяване, с което Кънчев можел да вземе книжка, журналистът разказа много интересна история. 

Той вече е бил студент и с приключването на поредния семестър през лятото Кънчев е трябвало да кара стаж. Вместо да го изкара в София, Кънчев решава да отиде в плевенския вестник Септемврийско дело, за да може междуременно да се яви на кормуване и най-накрая да си вземе разрешителното за управление на автомобил.

Перипетиите с взиамето на книжка обаче тепърва започнали. 

Стигнало се и до първата кола на журналистиа - Вартбург.  Първата му интересна кола обаче той си я купил от легендарна личност в българския шоубизнес - продуцентът Димитър Митовски. Именно Митовски е в основата на предаването "Стани богат" и дори е измислил неговото име.  Въпросната кола е била Пежо 406. 

Кънчев е имал и доста интересна история с повреда в колата. Той е пътувал към морето, когато точно на петолъчката до Сливен автомобилът му се повредил на място, където млади дами седяли, за да изкарват прехраната си с плът.

Тогава "на помощ му се притекъл техния работодател", който го насочил към доверен сервиз.

Оказало се, че шефът на сервиза бил стар приятел на Ути Бъчваров в ловната им дружинка. Точно по онова време обаче членовете на дружинката били натръшквани един по един от трихенолоза. Затова, когато автошефът решил да нагости Кънчев, журналистът имал едно на ум. 

През цялото си интервю Кънчев въртеше на шиш с любопитни въпросия интервюиращия го Филип от Bri4ka. Най-ключовият бе - защо на Порше ключа на запалването се намира от лявата страна на волана? 

За да научите отговора на този въпрос и интересните случки с легендарния водещ, гледайте видеото по-долу. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ПОРА
    26.02.2021 14:46
    КОЙ Е ТОЯ КЮТ ВОЛ???