Нидерландски болгър си купи УАЗ "буханка" и стана най-щастливия шофьор на света ВИДЕО

  • 10.01.2022 9:21 /
  • 75783 /
  • 6
Нидерландски болгър си купи УАЗ "буханка" и стана най-щастливия шофьор на света ВИДЕО

За целите на своя малък бизнес блогърът от Нидерландия Идо де Йонг избра не стандартния Mercedes Vito, а УАЗ Буханка, шофирането на който също си е един вид цяла професия. 

Този руски автомобил, създаден през 60-те години на миналия век, всеки ден дарява своя собственик с незабравими преживявания и усещания, като блогъра нито веднъж не е съжалил за своя избор. 

Удивителният УАЗ може да мине оттам, от където другите няма да могат, той може да бъде използван и като кемпер, и като малка работилница. 

Има и минуси - под лаковото покритие след три години експлоатация са се появили на места петна от ръжда, няма климатик, колата се тресе доста, когато преминава неравности. 

Но при такава цена всичките тези моменти не си заслужават вниманието. Най-много блогърът се радва, когато хората гледат на колата му и започват да се усмихват. 

Освен това, буханката носи и опит, който човек не може да получи от никоя друга кола, от никакъв Дефендър, отбелязва блогърът. 

Потребителите също оценяват качествата на автомобила. Пишат, че Буханката е опасна, но с характер, и че колата е доста екзотична, но хората ще предпочетат да видят точно нея на пътя, а не поредния Transporter или Vito.

Един от тях дори е написал цял прочувствен пост под видеото с руското возило:

"От цялото семейство на УАЗ-овете Буханката по проходимост е безапелационен лидер. Първият ми автомобил в началото на 70-те години на миналия век бе УАЗ-69, ако някой помни тази легендарна кола. Буханката е капризна за обслужване, но можеш да я ремонтираш във всякаква ситуация, дори и в най-отдалечените от цивилизацията места. Тази "неудобна" кола дава надеждност, увереност в това, че, седейки зад волана, вие винаги ще се върнете у дома, ще останете жив и здрав дори и в най-суровото време. Тя с последни сили ще ви закара до мястото, към което сте тръгнали. Кой днес няма да се радва на простотата на Буханката?".  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ва.лентин
    10.01.2022 16:15
    Уникална лично съм я управлявал дълги години западните джипки пости да ядат
  • Шофьор на БТР 60 ПБ
    10.01.2022 22:10
    Къде мине БТР минава и уазката
  • Казанов
    11.01.2022 13:30
    И стана автомонтьор.
  • Някои
    11.01.2022 13:45
    Новите лазки са големи боклуци,имаме няколко служебни не могат да изкарат и седмица без сервиз,карета,карета,резервати протекоха,ненужна електроника.дроб са.
  • Петър Петров
    11.01.2022 20:19
    Пълно с болгъри!
  • Боги такежиев
    14.01.2022 14:53
    Понякога опростеното е по практично от пълните с електроника автомобили, Но понякога, свикнахме с Глезотиите, а и Перченето при нас изглежда е най Важно..