Невероятно: Откриха гробище с хиляди изоставени електромобили, всички са нови СНИМКИ ВИДЕО

  • 23.06.2023 9:50 /
  • 36360 /
  • 1
Невероятно: Откриха гробище с хиляди изоставени електромобили, всички са нови СНИМКИ ВИДЕО

Китай се превърна в световен център за производство и продажба на електрически автомобили. Но оказва се, че всичко това може да има и тъмна страна.

Видеоклип показва какво неочаквано нещо могат да направят китайските производители на коли, за да имат право на държавни стимули, да наберат капитал и да се изкачат в класациите за продажби.

Кадри от дрон показват огромните пространства в полето, пълни с хиляди изоставени китайски електромобили. И всички те са напълно нови.

Някои от тези електрически автомобили изглежда са моделите Geely Kandi K10 EV, Neta V и BYD e3. Тези коли се виждат паркирани в един от районите на Ханджоу, столицата на източнокитайската провинция Джъдзян. Площта на полето е над 15 000 квадратни метра.

Разбира се, каросериите от дългия престой на открито са покрити със слой прах. В същото време интериорите на електрическите автомобили са идеални и дори покрити със заводски найлон.

Авторът на видеото Уинстън Стерцел също отбелязва, че много китайски производители на автомобили не са заинтересовани от търсенето, а просто изпълняват план. Ето защо толкова много коли са изоставени.

Всички електромобили на огромното гробище са с регистрационни номера. Стерцел, твърди, че китайските производители на електромобили регистрират автомобилите и твърдят, че са ги продали, за да покажат номерата и да получат субсидии от правителството.

Ето кои са най-продаваните представителни коли от началото на годината СНИМКИ

Изданията South China Morning Post и The Atlantic съобщиха за подобни инциденти през 2018 г. в Шанхай, най-големият град в страната и световен финансов център, но тогава те бяха свързани с велосипеди.

Atlantic съобщава, че след като притежаването и използването на велосипеди достига своя връх в Китай през 2017 г., предлагането значително изпреварва търсенето. Резултатът е купища излишни велосипеди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Здравомислещ
    23.06.2023 12:24
    Ами китайците да товарят "излишните" електрички и да ни ги карат ... предполагам, че цените ще са китайски и ще са по джоба ни ... не съм фен на електричките именно поради неоправдано високата им цена, но ако китайските са евтини, тогава ще си взема