Неочаквано турските бронирани машини Cobra II са забелязани в Украйна ВИДЕО

  • 13.05.2023 11:50 /
  • 9201 /
  • 0
Неочаквано турските бронирани машини Cobra II са забелязани в Украйна ВИДЕО

Турските бронирани машини Cobra II са включени към въоръжените сили на Украйна. Това се потвърждава от кратко видео, публикувано в канала NMFTE в Telegram, съобщават украинските издания.

Бронираните машини с камуфлаж и със знамена на Украйна се движат в колона по черен път в страната, вдигайки облаци прах. В кадър са попаднали три машини Cobra II. Не се знае колко точно от тези бронирани автомобили са получили украинските сили.

Нито турското правителство, нито министерството на отбраната на Украйна по-рано са обявявяли предаването на бронирани машини Cobra II на въоръжените сили на Украйна. Официално ВСУ са използвали само турски Kirpi. Затова остава загадка кой е доставил тази техника в Украйна.

Колесните бронирани машини Cobra II се произвеждат от турската компания Otokar. Имат защита от клас MRAP, която осигурява висока противоминна и балистична защита и са предназначени за транспортиране на личен състав.

Маневрен и добре защитен : Ето кои са особеностите на бронираните машини "Ахмат" СНИМКИ

Общо Cobra II може да побере до 9 войници. Оборудването на машината включва картечница или автоматичен гранатомет.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ