Необичайно: Tesla Model X падна в морето и се запали директно под водата ВИДЕО

  • 12.11.2023 11:50 /
  • 6505 /
  • 1
Необичайно:  Tesla Model X падна в морето и се запали директно под водата ВИДЕО

Нов удивителен и необичаен случай на самозапалване на автомобил Tesla се случи във Флорида. Жена, зад волана на кросоувър Model X, изгубила контрол и колата падна в морето като след това внезапно се запалила директно под водата.

Инцидентът е станал, когато семейна двойка се е опитвала да разтовари своя хидроскутер от електромобила Tesla Model X.

Според очевидци жената е шофирала, а мъжът разтоварвал хидроскутера от багажника. По някое време колата загуби сцепление, претърколила се по склона надолу и бързо потънала.

Мъжът едва успял да помогне на жена си да излезе от колата. След това те можели само да стоят на кея и да гледат как скъпата им електрическа кола гори под водата.

Както обяснили пристигналите пожарникари, солената вода е влязла в реакция с електрониката, което е довело до късо съединение и последвал пожар. Пожарът под водата продължи доста дълго време.

Обновиха най-евтината електрическа кола в света, има подобрено оборудване СНИМКИ

Пожарникарите били безсилни при създалата се ситуация. Но дори след като огънят изгаснал сам, електрическият автомобил все още представлявал опасност. Колата била извадена от водата, внимателно е натоварена на влекач и придружена от пожарна кола е откарана на специален паркинг, където е поставен далеч от сгради и други автомобили, в случай на повторно запалване.

В коментарите към видеото потребителите веднага си спомнили как не толкова отдавна Илон Мъск казал, че неговият бъдещ Tesla Cybertruck ще може да „служи като лодка за кратко време“ и „да пресича реки, езера и дори не много бурни морета, ” и също така ще може да преодолее 400-метровия канал на южния бряг на Тексас близо до остров Саут Падре.

Инцидентът с Tesla Model X подчертава необходимостта от по-нататъшни изследвания и разработки в областта на безопасността на електромобилите.

Въпреки това си струва да се отбележи, че инцидентът с Tesla Model X е изолиран инцидент и не трябва да се правят обобщения за безопасността на всички електрически коли въз основа на този инцидент.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • от видеото
    12.11.2023 12:32
    се вижда, че склонът не е толкова стръмен. Тъпата американка е дала газ като е забравила, че е включена на задна и е набутала колата във водата. Има много видеа в мрежата където тъпаци забравят на предна ли са, на задна ли са и с скачат с колите от горни етажи на паркинги или от кейове в морето.