Ненадмината надеждност: Посочиха най-добрите японски автомобили

  • 14.05.2024 8:41 /
  • 42408 /
  • 0
Ненадмината надеждност: Посочиха най-добрите японски автомобили

Японските автомобили отдавна са се превърнали в символ на качество. Автопроизводителите от страната на изгряващото слънце предлагат надеждни и издръжливи модели с идеално съотношение цена-качество.

Обикновено, когато се говори за японски автомобили, хората се сещат за две марки - Honda и Toyota. Експертите публикуваха класация на най-добрите японски автомобили, които задоволяват нуждите на най-взискателните клиенти и демонстрират високи показатели за надеждност.

Мицубиши

Основана: 1870 г

Седалище: Токио, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 87 340 единици

Категория: компактни седани и SUV

Mitsubishi първоначално е основана като корабна компания и започва да произвежда търговски превозни средства едва през 70-те години. През 2024 г. гамата им се състои само от два компактни седана и четири SUV. Mitsubishi се радваше на силно присъствие на световните пазари в продължение на десетилетия, преди да бъде изпреварен от по-големите японски марки. Outlander SUV все още е страхотен, интелигентен вариант за среден бюджет.

Nissan

Година на основаване: 1933 г

Седалище: Йокохама, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 898 796 единици

Категория: Седани и джипове

Nissan е в челните редици на износа на автомобили от Япония по света, с коли, които са стилни, надеждни, забавни за шофиране и много добре оборудвани с технологии. Флагманският модел Altima на марката предлага невероятна стойност за парите. Пикапите Titan и Frontier постоянно се справят добре на автомобилния пазар.

Infiniti

Година на основаване: 1989 г

Седалище: Ниши-ку, Йокохама

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 64 699 единици

Категория: Луксозни седани и джипове

От години Infiniti се състезава с Lexus за титлата на най-луксозния производител на автомобили в Япония. Тази луксозна марка е дъщерна компания на Nissan. Въпреки това, за да настигне Lexus и техния статус на надеждност, Infiniti трябва да извърви дълъг път.

Subaru 

Година на основаване: 1953 г

Седалище: Ebisa, Shibuya, Япония.

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 632 086 единици

Категория: седани и комбита

Subaru постигна огромен успех през златните си години. Автомобилите й може да не се класират сред най-добрите или най-бързите през 2024 г., но наследството на марката със сигурност привлича лоялни шофьори и фенове. Subaru е известен със своята симетрична система за задвижване на всички колела и висока надеждност. Моделите Forester и Outback са сред лидерите на пазара.

Mazda 

Година на основаване: 1920 г

Седалище: Хирошима, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 363 354 единици

Категория: Висококачествени седани и SUV

Mazda заема уникално място сред японските и световни производители. Като един от най-големите производители на автомобили в света, тя е в състояние да преодолее пропастта между ефективност и лукс. Модели като Mazda3, CX-30 и CX-90 са доказателство, че можете да получите луксозни функции в достъпен сегмент. Чрез използването на по-скъпи материали като първокласна кожа и разнообразие от дървесина, Mazda цели да привлече купувачи от Lexus, Infiniti и дори BMW.

Honda 

Година на основаване: 1946 г

Седалище: Минато, Токио, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 1,16 милиона единици

Категория: надеждни седани и джипове

Емблемата на Honda е абсолютен синоним на японските автомобили. Тези превозни средства са популярни по целия свят поради изключителния си стил и, най-важното, надеждност. Honda Civic и Accord са автомобили, които могат да се видят във всички краища на света. Марката предлага и безопасни и ултранадеждни SUV като Honda CR-V и Honda Pilot.

Acura

Година на основаване: 1986 г

Седалище: Торанс, Калифорния

Общо продажби в САЩ през 2023 г.: 145 655 единици

Категория: Луксозни седани и джипове

Може да се интересувате от:Кой ще пресече първо кръстовището? Трудна задача за познаване на правилата за движение

Като луксозно подразделение на Honda, не е изненада, че Acura се класира високо на световния пазар. Два популярни модела в гамата на Acura са SUV MDX и RDX и седаните TLX. Тези модели предлагат комбинация от първокласни функции за безопасност и технологични иновации, включени като стандарт.

Toyota 

Година на основаване: 1937 г

Седалище: Toyota City, Aichi, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 2,24 милиона единици

Категория: надеждни седани и джипове

Името Toyota е основният символ на надеждност. Toyota има огромен успех в продължение на много десетилетия. Дори препродажната стойност на марката е една от най-добрите, което прави огромна разлика в днешния автомобилен пазар. Най-добрите водещи модели са Toyota Tacoma, Highlander, Camry и Corolla.

Lexus

Година на основаване: 1989 г

Седалище: Нагоя, Япония

Общи продажби в САЩ за 2023 г.: 824 258 единици

Категория: Луксозни седани и джипове

Lexus е най-луксозната и надеждна японска марка. Проучването на Consumer Reports за 2023 г. показва, че Lexus дори изпреварва своята компания майка Toyota. Разбира се, марката няма същия обем продажби като Honda или Toyota, защото това е напълно различен премиум сегмент.

КОМЕНТИРАЙ