Немски портал показа шофьорите на кои коли са най-големите бабаити на пътя

  • 02.07.2019 11:00 /
  • 2408 /
  • 0
Немски портал показа шофьорите на кои коли са най-големите бабаити на пътя

Немският портал Verivox състави класация на автомобилите, чиито шофьори карат най-безразсъдно и опасно. Класацията се базира на броя нарушения в регистъра "Фленсбург" по името на града, където е разположено главното управление на германската система, която обобщава всички сведения за наложени глоби.

В Германия всяко нарушение се наказва не само с финансова санкция, а и с отнемане на точки. Когато техният брой достигне 8, книжката на водача се отнема за минимум половин година. За да възстанови правата си, провинилият се шофьор трябва да премине сложна процедура, която най-често включва медицински и психологически преглед.

В класацията са включени автомобили, чиито водачи нарушават най-често правилата и се смятат за рискови. Колкото по-нисък е индексът за броя провинения за всеки отделен модел, толкова по-примерен и законопослушен е собственикът му. Регистърът "Фленсбург" се използва от застрахователните компании за определяне на размера на премиите.

Най-много представители в челната десетка на автомобилите, с които трябва да се внимава на пътя, има Audi. Mercedes-Benz "се отчита" с три модела, Skoda - с два, а обичайният заподозрян BMW - само с един.  

В дъното на рейтинга преобладават малките автомобили. В това няма никаква изненада, тъй като такива коли най-често се карат от дами. Жените са 42% от водачите в Германия и притежават 37% от автомобилите в страната, но делът им в общия брой нарушения е едва 24%. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ