Не е истина къде е поставен селекторът на скоростите на новата Tesla СНИМКИ

  • 22.09.2023 11:50 /
  • 11844 /
  • 1
Не е истина къде е поставен селекторът на скоростите на новата Tesla СНИМКИ

Преди своето обновление Model 3 на Tesla бяха оборудвани с превключватели на волана, които бяха преместени като част от промените. Tesla реши да постави някои елементи на управлението на волана, а други на централния екран.

Tesla обаче не спря дотук и продължи да изненадва. Сега, без физически превключвател на кормилото, водачът ще трябва да използва екрана, за да избира скоростите, както вече е приложено в обновените Model S и Model X.

Но какво ще стане, ако екранът се повреди в най-неподходящия момент? В този случай водачът ще бъде подпомогнат от физически бутони, разположени на тавана на автомобила.

Разположени между двата сенника и до огледалото за обратно виждане, тези бутони осигуряват допълнителна възможност за управление на скоростите на автомобила.

BMW M се отказва от механичната трансмисия, ето каква е причината

Така че, ако превключвателят на дисплея на Model 3 се повреди, ръчното превключване на скоростите най-вероятно ще се превърне в неудобни и затормозяващо действие. Определено ще се получи, но няма да бъде много удобно или естествено. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • litos
    23.09.2023 8:37
    изключително грозни и нифункционални коли. Карах Тесла и съм разочарован.