Назоваха най-нелепите причини за страшните катастрофи

  • 30.07.2019 7:00 /
  • 3038 /
  • 0
Назоваха най-нелепите причини за страшните катастрофи

Слънцето, животни и унасянето - това са най-разпространените тъпи причини за смъртоносни аварии по пътищата. Това пише специализирано издание. Слънчевата светлина може да заслепи шофьора в точно такъв неудачен момент, че безобидната, на пръв поглед, пътна ситуация да стане смъртоносно опасна. 

Например, когато той е изпреварван в насрещното или когато пешеходец пресича на място, което не е обозначено за целта. 

Друга много разпространена тъпа причина за страшни ПТП-та са животните, а именно опитът да бъдат заобиколени онези, които са изскочил на пътя пред автомобила. "Хуманизмът или нежеланието да се повреди бронята и боята тласкат шофьора да влезе в насрещното и рязко завиване", обяснява авторът на публикацията. 

Другите представители на биологичното царство, насекомите, също могат да провокират смъртоносни аварии. Те влизат в салона на автомобила, шофьорът започва да маха с ръце и престава да обръща внимание на случващото се пред него на пътя. 

Впрочем, често вниманието на водачите е отвличано и от онези, които са се намирали в салона на колата още преди нейното потегляне - деца или домашни животни. Това също може да доведе до сериозно ПТП. 

И накрая, понякога шофьорът буквално се унася зад волана - пътя е хубав и прав, пейзажът е еднообразен, круиз контрола работи. 

"Шофьорът за миг престава да реагира на случващото се около него. При скорост над 100 километра в час това е достатъчно, за да се спретне една внушителна катастрофа с много участници", отбелязва изданието.  

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ