Най яките и лошите автомобили в поредицата "Бързи и яростни"

  • 07.08.2019 10:00 /
  • 4338 /
  • 0
Най яките и лошите автомобили в поредицата "Бързи и яростни"

На първи август се състоя премиерата на деветата част на "Бързи и яростни" - "Хобс и Шо", което полсужи като повод за създаването на видео класация на автомобилите, заснети в тази серия от филми започнала през 2001 година.

 Като цяло в "Бързи и яростни" са били снимани 116 автомобила. Това са само колите, които са били карани от главните герои. 

По разбираеми причини, ние няма да изброим абсолютно всичките автомобили, а ще обърнем внимание на няколко, които според нас, са най-запомнящите се, също ще покажем тяхното място в класацията. Како и онези, които са доста спорни.  

№116 — Mitsubishi Eclipse от втората част

Eclipse от трето поколение никога не е бил популярен автомобил, до голяма степен благодарение на спорния дизайн.

Той не събира и точки за прелест и лавандуловия цвят, както и забавните графики, 

Така, че Mitsubishi Eclipse напълно си е заслужил последното място.  

№104 — Nissan Maxima от първия филм 

Седанът Nissan Maxima четвърто поколение по никакъв начин не изглежда като як автомобил и не се свързва с образа на якия мъжага Вин. Да, това не е най-красивата кола, но затова и мястото ѝ в класацията ѝ е занижено.  

№89 — Bugatti Veyron от седмата част на филма 

Яките автомобили в поредицата са доста много, но не на всички е съдено да влязат в топ 10.

Но с какво се е провинило това Bugatti Veyron? Вероятно, с това, че е заводският вариант на автомобила - яко, но нищо особено.  

№56 — Volkswagen Хълк от третата част на филма "Токио дифт".

Страшно е, че този Хълк е заел 56-тата позиция само заради веждата на покрива, зеления цвят и приликата си с героя от комиксите. 

Заради това авторите на класацията са сметнали, че тя трябва да е по-високо в списъка от Yenko Camaro, Porsche 911 GT3 RS, класическия Skyline и Acura NSX.

№42 — офроудаджийския Chevrolet Camaro от седмата част 

Харесваме необичайните кросоувъри на базата на съвсем неподходящ за това модели.  

№24 — Chevrolet Monte Carlo от "Токио дрифт".

Как тази бракма е могла да попадне в топ 25? Да, колата изглежда яко, това е възстановен екземпляр от 1970 година, но все пак можеше да е малко по-надолу или поне бихме разменили местото му с това на черния Бюик на Доминик от четвъртата част, заел 28-мо място. 

№12 — Mitsubishi Eclipse от първата част на филма  

Това е предсказуем кандидат за топ 5 или дори за топ 3, но, колкото и да се обиждат феновете на този автомобил, в поредицата на "Бързи и яростни" има много яки автомобили. 12-тото място показва дължимото уважение към автомобила, а и не пречи справедливо да бъдат раздадени месата от първата десетка. 

 №3 — Dodge Charger от "Бързи и яростни"

Честно казано, този автомобил е един от много класическите мускулести коли, снимани в поредицата.

Освен това, бидейки първия, той е номер едно за много фенове на филма по целия свят. В това няма нищо лошо, както и в третото място. 

№2 — Тойота Супра от първия "Бързи и яростни".

Признайте си, вие знаехте, че този автомобил ще влезе в челната тройка заедно с Dodge Charger на Доминик. Този автомобил е уважаван дори от любителите на мускулистите коли, а те, както е известно, към японските "миксери" изпитват особена неприязън. 

№1 — Honda Civic от първата част на филма 

Силата на напомпаните Сивици е в тяхното триединстви, Съгласете се, че три еднакви автомобила, преследващи камион, изглеждаха страшно и яко. 

И с това свършва всичко. Тези автомобили не блестят с нищо друго - зелени неони и спойлери от разпродажби. 

Хората, които се занимават с истински тунинг, само ще се смеят, 

Заслужават ли те първото място в класацията? Въпросът е спорен, но да не забравяме, че имено с тях започна една 18-годишна история.   

КОМЕНТИРАЙ