Най-скъпото автоВИДЕО на годината: Jeep и Брус Спрингстийн

  • 09.02.2021 8:29 /
  • 245 /
  • 0
Най-скъпото автоВИДЕО на годината: Jeep и Брус Спрингстийн

В нощта на 7 срещу осми февруари се състоя знаменитият Супербоул - ежегодната най-важна среща в американския футбол. 

На полети излязоха два отбора: "Тампа Бей Буканиърс" и "Канзас Сити Чийфс". Последните, за съжаление, изгубиха. 

Заради пандемията тълпи по трибуните нямаше, но екламните клипове на най-големите марки в света в началото на играта и по веме на почивката си останаха. 

Тази година Jeep разпространи удивително видео с участието на Брус Спрингстийн.

Спрингстийн е участвал активно в създаването на двеминутното видео The Middle (Средата), тясно сътрудничейки си с режисьора Том Зимни, а също и в напсването на музиката за видеото. 

Клипът е заснет за пет дни в живописни места на Канзас, Колорадо и Небраска, но основното място на филма се намира в часовникова кула в географския център на САЩ в град Ливан (има такъв американски град) в щата Канзас. 

Устарелият и помъдрял Спрингстийн влиза в ролята на разказвач, който бавно управлява Jeep CJ-5 1980, родоначалника на сегашния Wrangler. При това певецът се е отдал на философски размисли. 

Любопитно е, че именно тези размисли, а не автомобила или марката, са централна тема на разказа. 

Певецът разказва за това, че в центъра на САЩ в Канзас, има часовникова кула, която винаги е отворена и всички ѝ се радват. 

В последно време е било трудно да се намери средата между "червеното и синьото, между слугата и гражданина, между нашата свобода и нашия страх", размишлява той. 

Страхът никога не е бил чувство, което се отнася към свободата, която не е само за избрани, но принадлежи на всички, които и да са те и тя е единственото нещо, което ни свързва. 

Ние стоим по средата и трябва да помним, че самата земя, на която ние стоим, е обща, напомня Спрингстийн.  

Клипът е създаден по случай 80-тата годишнина на марката Jeep, която е тази година, а в края на видеото се появява и надпис "Съединението на американските щати". 

"Jeep започва Деня на играта с напомняне, че ние сме по-силни от препядствията по пътя ни и предлага да си спомним всичките начини, по които ние сме свързани като американци. Вечният CJ-5 ни води на пътешествие в централната часовникова кула на САЩ в Канзас в търсене на точки на съприкосновение. Преодолели сме пустини и сме изкачили най-високите върхове. Може да преодолеем и този разрив", гласи коментар към клипа. 

КОМЕНТИРАЙ