Най-новия списък на най-икономичните автомобили в света

  • 19.05.2020 8:30 /
  • 7815 /
  • 0
Най-новия списък на най-икономичните автомобили в света

Има две основни причини за придобиване на компактен автомобил. Първо, те са достъпни. Второ, често такива автомобили получават най-доброто съотношение „километър на литър бензин“, което по време на кризата става много актуално.

Безспорно има и други причини - малките коли лесно се паркират; автомобилите с висока ефективност на гориво изгарят по-малко гориво и затова замърсяват по-малко.

Каквато и да е причината да искате да купите малка кола, тук ще намерите най-новия списък на най-икономичните автомобили.

Hyundai Ioniq - 4 литра на 86 км

Ioniq е хибрид, който не прилича на типичен хибрид. Ioniq изразходва 4 литра бензин на 90 км при комбинирано шофиране в града и по магистралата, надминавайки дори Toyota Prius Eco.

В допълнение, Ioniq има гаранция на трансмисията от 100 000 мили (160 934 км), ниска начална цена от около 24 000 долара и разполага с прилично стандартно оборудване.

Toyota Prius L Eco - 4 литра на 90 км

Версията L Eco е по-опростен вариант с повече функции за безопасност и седалки с тапицерия от плат. За основния пакет от 24 000 долара получавате 15-инчови джанти, система за предупреждение за сблъсък с пешеходец, автоматично аварийно спиране, както и помощ за поддържането на лентата.

Honda Insight - 4 литра на 84 км

Honda Insight има по-удобен интериор в сравнение с Accord Hybrid.

В допълнение, Insight харчи в комбинирания цикъл само 4 литра на 84 км. В същото време Insight е малко по-евтин от някои други хибриди, началната цена е 22 930 долара.

Nissan Versa - 4 литра на 56 км

Ако сте против да карате хибрид, значи мисленето ви е грешно. Хибридите от този тип ускоряват доста по-бързо от място, защото електрическият мотор, който използват, участва в задвижването и ускорението на колата и тя в резултат ускорява по-бързо от повечето други малки автомобили.

При това, Versa компенсира това със своя интериор, който се усеща с две стъпки по-нагоре от тези на другите икономични автомобили. Също цената на колата е доста ниска - около 15 000 долара. 

КОМЕНТИРАЙ