Най-надеждните автомобили според китайците

https://auto.blitz.bg/novini/nay-nadezhdnite-avtomobili-spored-kitaycite Auto.blitz.bg
Най-надеждните автомобили според китайците

Американската аналитична агенция JD Power е известна с рейтингите си за качество на автомобилите. Специалистите на JD Power вече работят и в Китай, организирайки проучвания и създавайки подобни рейтинги на най-добрите марки и модели предлагащи се за закупуване в Поднебесната държава, пише Факти бг.

Компанията публикува резултатите от изследване на качеството на новите автомобили. То взема предвид появата на много видове неизправности в девет категории, а резултатът е броят на проблемите на 100 автомобила (PP100, т.е. проблеми на 100). В проучването участват 31 942 собственици на автомобили, закупили колите си от юни 2023 г. до март 2024 г. Рейтингът обхваща 221 модела на 48 марки.

Автомобилите са разделени на премиум и масови. Сред премиум марките води Porsche с показател от 192 проблема на 100 автомобила, като в този рейтинг няма китайски марки. Съвместните предприятия GAC Honda (195) и Dongfeng Honda (198) са лидери в класацията на масовите марки.

А сред изцяло китайските най-челната позиция е за Chery, която в генералното класиране е на шесто място. Изненадващо е, че най-зле се представят свързаните Dongfeng Nissan (248) и Venucia (254).

Основният извод от новия рейтинг на JD Power е, че общото качество на китайските модели се подобрява. Общата средна стойност се увеличава с 8 пункта (до 212 проблема на 100 автомобила), но средният брой неизправности за китайските марки намалява с 10 пункта (216 проблема на 100 автомобила).

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarioX
преди 5 дни

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://use.my/testox

Откажи