Най-мощните седани със задвижване на всички колела за 2024 година

https://auto.blitz.bg/novini/nay-moshtnite-sedani-sas-zadvizhvane-na-vsichki-kolela-za-2024-godina Auto.blitz.bg
Най-мощните седани със задвижване на всички колела за 2024 година

Въпреки безпрецедентния ръст на SUV сегмента, много марки продължават да представят седаните като едни от най-интересните модели в цялата индустрия. Сегментът на спортните седани, по-специално, е бил и продължава да бъде перфектната комбинация от динамика с практичност.

Експертите публикуваха рейтинг на спортните седани, които се възползват максимално от своите задвижващи агрегати на всички колела. Това са най-мощните седани на 2024 година.

Мерцедес-AMG C 43 SE

Мощност: 671 конски сили

Двигател: 2-литров редови четирицилиндров двигател с турбокомпресор с електромотор.

Метод на предаване: 9-степенна автоматична кутия

Трансмисия: AWD

Втората версия на Mercedes-AMG C 43 през 2024 г. стана най-мощният спортен седан на пазара. Моделът излезе на върха благодарение на това, че е хибриден модел, повишавайки началната цена до 83 900 долара през 2024 година. Автомобилът разполага с 2-литров редови четирицилиндров двигател с турбокомпресор с мощност 150 kW. Това увеличава мощността до 671 конски сили, ускорявайки колата от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди.

Ауди RS 7 Performance

Мощност: 621 к.с.

Двигател: 4.0-литров V-8 с двоен турбокомпресор.

Метод на предаване: 8-степенна автоматична кутия

Трансмисия: AWD

Серията A7 е водена от мощния RS 7 Performance. Разликата в производителността между RS 7 и RS 5 е много по-голяма, отколкото между RS 5 и RS 3, така че началната цена на RS 7 е $ 127,800. Това прави спортния седан най-скъпото Audi с ДВГ в продажба, бидейки изпреварен само изцяло електрическия e-tron GT. В колата за пореден път ще получите 4.0-литров V-8 с двоен турбокомпресор, който произвежда невероятните 621 к.с.

BMW M3 Competition xDrive

Мощност: 503 к.с.

Двигател: 3.0-литров редови шестцилиндров двигател с двоен турбокомпресор.

Метод на предаване: 8-степенна автоматична скоростна кутия

Трансмисия: AWD

M3 Competition xDrive 2024 изпреварва конкурентите си по отношение на цената, но предлага доста значително увеличение на мощността в сравнение с Audi RS 5. Благодарение на 3-литровия шестцилиндров двигател с двоен турбокомпресор получавате 503 конски сили. Това ускорява BMW от 0 до 100 км в час само за 3,4 секунди.

Мерцедес-AMG C 43 4MATIC

Мощност: 402 к.с.

Двигател: 2.0-литров редови четирилинеен двигател с турбокомпресор.

Метод на предаване: 9-степенна автоматична скоростна кутоя

Трансмисия: AWD

Автомобилът предлага най-високо ниво на производителност, като не се забравя класическият лукс на Mercedes-Benz. AMG C 43 произвежда до 402 конски сили благодарение на своя 2-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор, който има почти същата мощност като RS 3.

Ауди RS 5 Sportback 

Мощност: 444 к.с.

Двигател: 2.9-литров V-6 с двоен турбокомпресор.

Метод на предаване: 8-степенна автоматична скоростна кутия

Трансмисия: AWD

Тъй като Audi често използва системата за задвижване на четирите колела Quattro, не е изненада, че още един модел изпреварва конкуренцията в сегмента на седаните със задвижване на всички колела. Въпреки че RS 3 е с близо 20 000 долара по-скъп, актуализираните нива на производителност, съчетани с увеличения размер, оправдават цената. Автомобилът произвежда 444 конски сили, но има малко по-бавно време за ускорение - 3,8-секунди.

Горещи

Коментирай