Най-лошите и добрите градове за шофиране са ...

  • 20.11.2019 8:35 /
  • 2264 /
  • 0
Най-лошите и добрите градове за шофиране са ...

Лоши пътища, често превключване на скоростите, задръствания, неуправляемо чувство за движение - това са някои от факторите, които ограничават хората при използването на техните транспортни средства по улиците на всяка една точка в света. 

Аналогична ситуация се наблюдава и в мегаполисите в Индия, затова хората там предпочитат да се возят на обществения транспорт. 

Според резултатите на скорошно проучване, извършено от европейският търговец на дребно на части за автомобили Mister Auto, Мумбай оглавява списъка на градовете по целия свят, които са най-лоши за шофиране. 

След Мумбай се нарежда пакистанският град Карачи. Калкута пък заема почетното трето място като най-лош град за шофиране.

Общият брой точки на Мумбай е само 1, докато този на Калкута е 29.99. Карачи събира 51.6 точки. 

В първата десетка на отрицателната класация влиза още руската столица Москва. 

С общ брой точки 100, Калгари в Канада оглавява списъка на най-добрите градове за шофиране, а след него се нарежда Дубай в ОАЕ с общ брой от 97.87 точки. 

Изследването се е провеждало по три основно категории - инфраструктура, безопасност и разходи. 

Mister Auto е събирала данни по тези критерии от стотици градове по света, а след това е свел списъка до 100 града. 

След това изследването е започнало и по редица по-дребни фактори, като бройката на автомобилите на глава от населението, натовареност на пътищата, качеството на градския транспорт, нивото на замърсяване на въздуха, пътната маркировка, цената на горивото, пътните данъци и други. 

Крайният индекс е включвал в себе си 15 фактора, които са позволили да се установят най-добрите и най-лошите градове за шофиране в света. 

Страните с най-лоши условия за шофиране 

Първо ще назовем страните, където условията за шофьорите са най-лоши. 

Това са Индия, Бразилия, Пакистан, Мексико и Нигерия. 

А сега следва страните с най-добри условия за шофиране: Канада, ОАЕ, Швейцария, Германия, САЩ, Швеция. 

КОМЕНТИРАЙ