Най-добрите компактни SUV за 2024 година

https://auto.blitz.bg/novini/nay-dobrite-kompaktni-suv-za-2024-godina Auto.blitz.bg
Най-добрите компактни SUV за 2024 година

Историята на компактните SUV води началото си от 40-те години на миналия век с Willys Jeep и Series 1 Land Rover. Повече от осем десетилетия тези модели са придобили особена популярност и уместност.

Лесно е да се разбере привлекателността, тъй като много малки SUV автомобили осигуряват качествено и надеждно шофиране на сравнително разумна цена. Те може да не са толкова удобни за шофиране като еквивалентен хечбек или седан, но са достатъчно разумен избор за тези, които търсят добра инвестиция и надежден пакет. Експертите класираха най-добрите SUV през 2024 г.

Дачия Дъстър

Надеждност и комфорт;

версията 4x4 има висока проходимост;

не твърде придирчив интериор;

нисък резултат от Euro NCAP.

Интериорът на Dacia Duster е достатъчно просторен и практичен за малко семейство. Има три двигателя за избор, но нито един не е дизелов. Най-ниският е 1-литровият двугоривен, който работи на бензин и втечнен газ. Можете също така да изберете 1,2-литров мек хибрид със задвижване на всички колела. Наличен е и 6,0-литров пълен хибрид.

Volvo XC40

Голям избор от двигатели;

комфортен интериор;

не е толкова просторен, колкото другите модели;

Бензиновите двигатели могат да звучат грубо.

Първият опит на Volvo да създаде конкурент на своите SUV XC60 и XC90 се оказа истински успешен. Благодарение на своя доста харизматичен и атрактивен дизайн, Volvo XC40 придоби популярност на автомобилния пазар. Въпреки че не е най-практичното превозно средство в класа на малките SUV, то със сигурност има много атмосфера на луксозни автомобили, да не говорим за всички вградени технологии, които със сигурност ще ви удивят. XC40 съществува от 2017 г. и гамата се промени през това време. Преди имаше ръчни, дизелови, задвижващи колела и хибридни варианти, но за 2024 г. има само няколко автоматични бензинови двигателя с предно задвижване и няколко електрически превозни средства (наскоро преименувани на EX40).

Mazda CX-5

Добро управление и отличен интериор;

директното изпълнение не винаги е най-добро;

Големите колела осигуряват комфортно возене.

Това е един от най-добре изглеждащите SUV автомобили на пазара и когато спецификациите са правилни, той има приличен разход на гориво и добро управление за класа. Интериорът на CX-5 е здрав и стилен и предлага много място за пътници и товари. 2,2-литровият дизел съчетава средна мощност с прилична ефективност, което го прави идеален за CX-5 SUV.

Hyundai Tucson

Висока икономия на гориво;

стилен дизайн и висококачествен интериор;

бавна автоматична трансмисия;

лоша динамика на шофиране.

Появата на четвъртото поколение Tucson беше повратна точка за Hyundai. Стилистично това беше рязко отклонение от своите красиви, но леко скучни предшественици, а кабината също достигна нови висоти по отношение на привлекателността на материалите. Hyundai отдавна се опитва да се ребрандира като висококачествен конкурент в Европа. Той е най-добрият дори в по-прости спецификации: хибридният бензинов двигател 1.6 работи добре както с ръчни, така и с автоматични трансмисии.

Киа Спортидж

Светъл дизайн, изпипан и атрактивен интериор;

широка гама от двигатели;

Хибридното задвижване може да бъде грубо.

Sportage се превърна в бестселър за Kia. Зад атрактивния екстериор се крие SUV, който предлага качествено и комфортно шофиране, но в по-изтънчен и богат на технологии пакет. Не е толкова просторно, но има достатъчно място за семейно пътуване. Има и богат избор от двигатели. Като цяло Sportage е интелигентен избор, добре оборудван и лек семеен SUV.

Горещи

Коментирай