Най-чаканите премиери на автомобили през 2021, има какво да се види

  • 05.01.2021 8:58 /
  • 2340 /
  • 1
Най-чаканите премиери на автомобили през 2021, има какво да се види

2021 година обещава да бъде много интересна за шофьорите и тези, които искат да си купят нова кола. Очаква се тази година да бъдат пуснати много голям брой нови продукти.

Миналата година се оказа изключително безинтересна от гледна точка на нови автомобили. Тази година ситуацията се очаква да се подобри, тъй като ще бъдат произведени икономични автомобили, автомобили от бизнес класа и дори електрически хечбек.

Kia sportage

Нека започнем топ 10 на очакваните автомобили с най-очаквания модел за тази година. Kia Sportage ще излезе през април. Колата трябваше да излезе на пазара по-рано, но предизвика много противоречия и разногласия относно твърде актуализирания си дизайн. Затова компанията беше принудена да отложи премиерата с няколко месеца, за да разреши проблемите от дизайнерска гледна точка. Свежите кадри на тайни информатори показват ясни подобрения.

Renault Megane

Renault Megane ще бъде показан едва през средата на 2021 година. Ако сравним модела с всички останали автомобили в нашия списък, тогава трябва да се каже, че тази кола е модифицирана най-много. Не става дума само за иновации от гледна точка на дизайна. От познатия на всички хечбек колата се е превърнала в кросоувър, който определено ще бъде много търсен в този ценови сегмент. 

В същото време прототипът на новия автомобил вече е показан. Той беше на 95% в съответствие с концептуалния модел и отлично демонстрира трансформацията на автомобила. А най-важната иновация ще бъде неговата електрическа версия. Автомоблт ще раполага с електрически мотор с мощност 215 конски сили.

Колата ще може да изминава до 450 километра с едно зареждане.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai се да се появи през пролетта. Според графика производството трябваше да започне отдавна, но поради пандемията датите трябваше да бъдат изместени.

Новият автомобил от гамата няма да се промени по размери. Въз основа на неофициални източници, екстериорът на колата ще напомня на новия Juke.

Третото поколение Qashqai ще получи модернизация и под капака. Производителят ще се откаже от дизеловите двигатели и ще започне да предлага на потребителите хибридни опции. Ще има и модел e-Power.

Шкода Фабия

Моделът Fabia е на пазара повече от 20 години и се продава отлично. Четвъртото поколение ще бъде представено тази година. То ще бъде типично комби. Източници казват, че Skoda ще създаде шаси на базата на MQB A0, което Seat и Audi вече са използвали за новите си автомобили от последно поколение.

Очаква се колата да бъде пусната тази пролет, а дизайнът ще бъде подобен на Skoda Scala.

Peugeot 308

Peugeot 308 ще бъде показан през март, но снимки на новия автомобил отдавна са достъпни в мрежата. Трябва да се отбележи, че стилът на колата е останал същият без големи промени.

Затова е трудно да се каже, че е настъпила смяна на поколенията. По-скоро може да се смята за фейслифт но платформата на автомобила е актуализирана. Размерите са увеличени. Сега в кабината има повече място, а багажникът е още по-просторен.

Двигателят също е актуализиран. Очаква се това да бъде една от хибридните версии на GTi с задвижване на всички колела, а мощността да надхвърли 300 конски сили.

Nissan 370Z

Не е обявена дата на пускане на новия Nissan 370Z, но се очаква тази година. Външният вид на колата ще бъде значително променен. В продължение на 20 години компанията се опитва да запази оригиналния класически дизайн, но миналата година производителят на автомобили открито заяви, че клиентите си струва да изчакат красивото серийно купе, което ще замести емблематичния спортен автомобил.

Засега никой не знае как ще се казва колата. Предположеняита са,  че ще се нарича Nissan 400Z, тъй като може да получи двигател с мощност 400 конски сили.

Автомобилът ще бъде представен в два варианта: с механична и автоматична скоростба кутия.

Mitsubishi Outlander

За Mitsubishi Outlander стана известно съвсем наскоро. През 2020 г. беше показан в седемместен модел. Автомобилът се представи добре както по отношение на техническите характеристики, така и по отношение на практичността.

Има просторен багажник, много свободно пространство в кабината, висока каросерия. Въпреки факта, че от предишната премиера на нов автомобил от тази линия е изминала по-малко от година, компанията с гордост обяви, че е преосмислила редица структурни детайли в своето въображение. Действителните промени най-вероятно ще засегнат само двигателя. 

Toyota Land Cruiser 300

Новият Land Cruiser трябваше да бъде показан миналото лято, но тежката епидемиологична ситуация принуди компанията да измести датата. Представянето на новия автомобил от гамата ще се състои през април. Колата ще бъде забележимо по-голяма.

Land Cruiser 300 ще бъде с 20 сантиметра по-дълъг, а междуосието ще се увеличи с 5 сантиметра (до 2900 милиметра). Що се отнася до силовата установка, тя ще включва хибриден шестцилиндров двигател с мощност 300 конски сили и електрически мотор с мощност 180 конски сили.

Предишните версии на автомобила бяха оборудвани с V8 двигател с обем от 4,6 литра.

Mercedes-Benz C-Class

Mercedes-Benz C-Class трябва да бъде показан съвсем скоро, но не трябва да се очакват драстични промени. Експертите вече са стигнали до заключението, че пропорциите на каросерията ще останат същите, както и дизайнът.

Сред основните нововъведения ще бъде появата на нова версия на крос-комбито, а модификацията ще бъде наречена All-Terrain.

Петото поколение на C-класа от Mercedes-Benz ще загуби шест и осемцилиндровите си двигатели. Цялата гама ще използва хибридни двигатели, състоящи се от електрически и класически четирицилиндров турбиниран двигател.

Хечбек от Tesla

Всички страни в Европа чакат тази кола. Това ще бъде бюджетно електрическо превозно средство за европейския пазар. Отбелязва се, че автомобилът ще бъде произведен на базата на вече доказания Tesla Model 3, а сглобяването му е планирано в новия завод на автомобилната компания, който в момента се строи в Берлин.

Експертите предполагат, че колата ще получи 50 киловатчас батерия, а запасът от пробег ще бъде 400 километра. В този случай основните конкуренти на електромобила ще бъдат Peugeot e-208 и Volkswagen ID 3.

Въпреки факта, че автомобилът все още не е обявен официално, потребителите очакват, че той ще повтори успеха на Model 3.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Скептик
    08.01.2021 20:43
    Всичики за уродливи мечти на уродливите им купувач Страшни като от филми за ужаси. То пазарът ще им докаже