Най-бързата бронирана кола в света вдига от 0 до 100 за 2 секунди

https://auto.blitz.bg/novini/nay-barzata-bronirana-kola-v-sveta-vdiga-ot-0-do-100-za-2-sekundi Auto.blitz.bg
Най-бързата бронирана кола в света вдига от 0 до 100 за 2 секунди

Автомобил с композитни бронирани плочи може да издържи на огън от оръжия с голям калибър.

Най-бързият брониран автомобил е електрическият седан Lucid Air. Специална версия на акумулаторното превозно средство е разработена от американски инженери от US Armor Group. Моделът получи композитни бронирани плочи и бронирано стъкло, способни да издържат на изстрели от 44-калиброви патрони.

Цената на защитеното електрическо превозно средство е 475 000 долара. 

Lucid Air Sapphire разполага с леко балистично остъкляване и композитни бронирани плочи на каросерията, които са приблизително пет пъти по-леки от стоманените панели.

Благодарение на използването на такива материали теглото на електрическия седан се е увеличило само със 175 килограма.

В допълнение към физическата защита, машината е способна да устои на хакерски атаки срещу собствената си електроника. Освен това моделът е оборудван с усъвършенствана система за сканиране за възможни заплахи, която анализира разузнавателните данни.

Air Sapphire се задвижва от три електрически мотора, чиято обща мощност е 1250 конски сили. Седанът ускорява до "сто" за по-малко от две секунди. Максималната скорост е 320 километра в час.

 

Можете да си купите най-бързата бронирана кола в света за 475 000 долара. Срещу допълнителна такса електрическият седан може да бъде подобрен с допълнителна защита, която ще му позволи да издържи на огън от автоматични пушки, експлозии на гранати, както и да устои на газ, навлизащ в кабината.

В началото на февруари в полицейския парк на Саудитска Арабия се появи уникален Lucid Air . Основната характеристика на електрическия седан беше платформата на покрива, предназначена за използване на дрон.

 

 

Горещи

Коментирай