Наистина ли Тесла си сменя цвета с натискане на едно копче на конзолата ВИДЕО

  • 03.03.2022 9:23 /
  • 5331 /
  • 0
Наистина ли Тесла си сменя цвета с натискане на едно копче на конзолата ВИДЕО

Клипче, в което електромобил Tesla си сменя цвета с натискането на едно копче на мултимедийния екран, стана хитово в интернет. 

Тоест, буквално: шофьорът натиска "червеното" и излиза от колата, за да покаже как автомобилът от син е станал червен. Или от жълт в бял. 

Разпространилият видеото тиктокър @klwtts, дава да се разбере, че през показания интерфейс може реално да се променя цвета на каросерията на колата във всеки един цвят. 

Нещо подобно през януари показа BMW със своя електрически кросоувър iX Flow. В покритието на каросерията на "бавареца" са използвани микрокапсули, запълнени с електронни багрила E-Ink, подобни на онези, които се използват в електронните книги. Тъмният тон ще пази топлината в хладно време, а светлият - ще отразява слънчевата светлина и ще пази салона от нагряване. Впрочем, в BMW цветовата гама е ограничена до черно, оттенъци на сребристото и бяло, като за серийна употреба и дума не може да стане. 

Наистина ли Тесла е извършила революция и е надминала своите конкуренти? На кадрите от салона на автомобила ние наистина виждаме съществуващ интерфейс: така изглежда една от страниците на менюто на медийната система на Тесла след ъпдейта с името Tesla Software Update 2022.4.5.

Но тази функция отговаря за смяната на цвета на иконката на автомобила в самия мултимедийен център, а също и в официалното приложение за смартфон. Всичко останало, очевидно, е нищо повече от талантливо направен рендер. 

КОМЕНТИРАЙ