Наистина ли Citroen се преименува в Zitrön?

  • 24.07.2019 10:00 /
  • 955 /
  • 0
Наистина ли Citroen се преименува в Zitrön?

На официалния сайт на Citroen Germany се появи съобщение, че марката в страната може да се преименува, така Citroen става Zitrön. Феновете на автомобилите се учудиха изключително много: наистина ли френският производител на автомобили е решил да си смени името или това е някаква шега, посветена на 100-тния юбилей на марката?  

Не стига, че "Citroen става Zitron», но на сайта на френската компания в Германия има дори и ново лого на марката.  

Паралелно с редизайна на уеб страницата под новото име също е публикувано видео, в което генералният директор на Citroen Germany Волфганг Шлиме представя новата марка в рамките на конференция на дилърите, а също и обяснява защо е необходимо прекръстването. За 100 години немците така и не са се научили правионо да произнасят името на марката. Сега това е поправено, думата е станала по-благозвучна и дори звучи като цитрон (лимон).  

При автодилъра Хенес работата ври и кипи: визитки, значки, шоколадчета с логото - всичко се сменя. Служителите отговарят на телефонните позвънявания и се учат без проблем да произнасят новото име на компанията. И като с вълшебна пръчка продажбите литват към небето, продава се кола след кола - по-рано купувачите се смущаваха от името, затова отиваха при конкурентите. Но сега Zitron е бестселър. 

Германците се решиха да адаптират френското име към германските езикови навици? Сайтът бе хакнат от зложелатели с дислекция?: В германското подразделение на компанията Citroen, или по новому  Zitrön, успокояват - това е просто нова маркетингова кампания, посветена на 10-та годишнина ба марката, която се реализира от рекламната агенция Havas от Дюселдорф. Шеговитата кампания се провежда само в интернет и след време името на търговската марка ще се върне. 

Удивително, но тази рекламна кампания в социалните мрежи бе призната за най-успешната на Citroen Germany през последните години. 

КОМЕНТИРАЙ