Най-продаваните автомобили в света си имат нов лидер за първи път от 20 г. СНИМКИ

  • 31.03.2024 9:50 /
  • 8773 /
  • 0
Най-продаваните автомобили в света си имат нов лидер за първи път от 20 г. СНИМКИ

В продължение на десетилетия Toyota Corolla неизменно се класира на върха на класацията за най-продавани автомобили. Въпреки това, според последните данни на анализаторската компания Focus2move, тази ера е претърпяла промени.

С нарастващата популярност на електрическите автомобили, Toyota Corolla е загубила господството си на пазара, отстъпвайки място на нов лидер - Tesla Model Y.

Нов световен лидер: Tesla Model Y надминава Toyota Corolla по обем на продажбите

Според данните на Focus2move Tesla Model Y е постигнал значителен успех, като продаде 1,15 милиона екземпляра и е отбелязала ръст на продажбите от 50,8% в сравнение с предходната година.

Това е успех за Tesla и сектора на електрическите превозни средства като цяло, тъй като Model Y стана първият електрически автомобил, водещ в продажбите на леки автомобили в световен мащаб.

На второ място с леко изоставане е Toyota Corolla, чиито продажби възлизат на 1,13 млн. автомобила, отбелязвайки спад от 1,1% спрямо миналата година. Тази промяна показва променящите се предпочитания на потребителите, които все повече предпочитат екологичните коли.

На трето място в класацията е друг автомобил на Toyota - RAV4, с продажби от 934 910 екземпляра, което е ръст от 5,9% спрямо предходната година.

Показаха новия Mitsubishi Pajero Sport, ето каква е визията и оборудването СНИМКИ

Пикапът Ford F-Series зае четвърто място с 901 569 продадени екземпляра, което показва повишено търсене на подобни машини в Съединените щати и други региони с ръст от 13,4%.

На пето място е Honda CR-V с 718 422 продадени бройки, което показва най-голямото увеличение от 18%.

Намериха изоставен шоурум с напълно нови суперавтомобили ВИДЕО

Други модели, включени в топ 10 на най-популярните автомобили в света, включват Chevrolet Silverado, Toyota Camry, Hyundai Tucson, Toyota Hilux и Ram, всеки от които демонстрира разнообразието от предпочитания на световния автомобилен пазар.

Тези данни показват широк спектър от интереси на купувачите, от практичност и ефективност до мощност и дизайн. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ