Най-новият френски електромобил впечатли Еманюел Макрон ВИДЕО

  • 23.10.2022 10:50 /
  • 1753 /
  • 0
Най-новият френски електромобил впечатли Еманюел Макрон ВИДЕО

Еманюел Макрон посети автомобилното изложение в Париж. Въпреки че на изложението имаше много нови автомобили от утвърдени френски марки, вниманието на президента бе привлечено най-вече от концепта Machina Vision на стартъпа Hopium. 

Френският президент седна зад волана на Hopium Machina Vision и остана впечатлен. По-късно той обсъди с основателя на стартъпа, бившия състезател Оливие Ломбард, перспективите за пускане на иновативния автомобил в производство.

Електрическият автомобил Hopium Machina Vision е планиран за производство в завода във Вернон, Франция, от 2025 г. Луксозният съперник на Tesla Model S и Mercedes-Benz EQS е оценен на 120 000 евро.

Шефът на Dacia обясни защо провалените краш тестове не го интересуват

Новият Hopium Machina Vision е четириместен спортен седан от клас F с елегантен, футуристичен дизайн. Той има издължен силует с дълъг капак и наклонен покрив.

Интериорът на електромобила е покрит с кожа и алкантара. Инструментите се показват на тънкия дисплей.

Стилен и евтин: Nissan представи бюджетен седан за $16 000 ВИДЕО

Френският електромобил е оборудван с два двигателя с обща мощност 500 к.с. и ускорява до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди. Вместо с батерия, Hopium Machina Vision е оборудван с водородни горивни клетки и запасът от гориво е достатъчен за изминаване на 1000 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ