Най-новия хипер електромобил на Китай скача и се движи на три гуми ВИДЕО

  • 13.04.2023 8:30 /
  • 13561 /
  • 1
Най-новия хипер електромобил на Китай скача и се движи на три гуми ВИДЕО

Може да се каже, един вид, че става дума за "офроуд" пакет за преодоляване на препятствия и шофиране със спукана гума.  Но това не е всъдеход, а модел, за който сериозна преграда може да стане дори и обикновен "легнал полицай". Тоест, това е хиперкола. 

Запознайте се: YangWang U9 от BYD с мощност от 1100 конски сили, снабдена с модерната система на окачване Disus-X.

Премиерата на новата суперкола на BYD YangWang U9 се състоя в навечерието на откриването на автомобилното изложение в Шанхай. Освен екстрите, с които може да се похвали всяка кола от този клас, суперколата има и няколко аса в ръкава си. Сред тях е усъвършенстваната система на окачване, която няма аналог в света. 

По време на презентацията YangWang подскачаше, докато излизаше на сцената. Да се наблюдава това бе доста странно, обикновено хиперколите не се държат така. Такова нещо се случва само, например, с Mercedes-Benz GLE, оборудван със специално пневматично окачване. При това, системата на BYD е още по-модерна от тази на Mercedes-Benz, като е взето решение тя да бъде поставена на суперколата.

Disus-X включва в себе си интелигентна система за управление Disus-C, интелигентна хидравлична система за управление на позицията на каросерията Disus-P и интелигентна система за управление на пневматичното окачване Disus-A.

В резултат се осигурява "сложен контрол на вертикалното, напречното и надлъжното движение, което изпреварва разработките на всичките конкуренти", категорично заявяват от BYD.

По време на презентацията също бе представено интересно видео, в което яко жълтата суперкола се движи само на три колела. Пи това едната гума липсва, така че спирачният диск не докосва земята. 

"Системата BYD DiSus е първата интелигентна система за управление на каросерията наша собствена разработка, произведена от китайска автомобилна компания", заяви председателят и президент на BYD Ван Чуанфу. "Системата BYD DiSus ще укрепи новаторските позиции на BYD в отрасъла", категоричен е той. 

Естествено, U9 не само се движи, но и скача на три колела. Автомобилът е оборудван с четири електродвигателя, които заедно имат мощност от 1 100 конски сили. Въртящият момент е 1280 Нм.

Суперколата ускорява от 0 до 100 километра в час за 2 секунди. Изминава 700 километра с едно зареждане.  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дедо
    13.04.2023 10:52
    Е голяма сензация забравихте ли СИТРОЕН СЪС ХИДРОПНЕВМАТИЧНО ОКАЧВАНЕ.! Аз съм имал два.