Най-голямата пожарна на СССР, ето за какво е създадена ВИДЕО

  • 31.08.2023 8:57 /
  • 14277 /
  • 1
Най-голямата пожарна на СССР, ето за какво е създадена ВИДЕО

Специалните летищни противопожарни камиони винаги са се откроявали от останалото летищно оборудване, тъй като съчетават размерите на огромен камион, скоростта на пътнически автомобил и интериора на малка космическа совалка за няколко души в „космически костюми“.

И това, ако не се брои супермощното оборудване за гасене на най-ужасните пожари - в края на краищата авиационното гориво, което се разлива по пистата, гори при такава температура, че дори обикновената вода пламва. не вярвате ли?

В ново видео ще ви покажем това, като в него главният герой е съветската пожарна машина АА-60 (7310) -160.

И не позволявайте на объркващия индекс да ви плаши: в основата си АА-60 е МАЗ-543, който краси военните паради в продължение на много години.

В СССР този гигант също беше преработен за цивилни нужди. На базата на ракетоносителя МАЗ са произведени кранове, бордови камиони и подобни "пожарни машини" с мощен арсенал от пожарогасително оборудване, включително резервоар за 11 хиляди литра вода.

Но какво чувства шофьорът на такова чудовище, когато е зад волана, и вижда ли поне нещо в дясното огледало за обратно виждане? И как работи всичко това?

За да получим отговори на тези въпроси, е необходимо внимателно проучване на споменатия МАЗ - подробности във видеото.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Филибелия
    01.09.2023 10:43
    Тези приказки къде са ги чели във 1001 (хиляда и една) нощ ли или във някои разкази от Жул Верн......???? Всички знаем тъй като така ни учеха,че и най-голямият слон е руския слон.....????