Най-евтиният електромобил на Nissan за $9000 излeзe на пътя за първи път СНИМКИ

  • 14.11.2021 10:50 /
  • 5685 /
  • 1
Най-евтиният електромобил на Nissan за $9000 излeзe на пътя за първи път СНИМКИ

За това, че Nissan и Mitsubishi подготвят нов електрически градски автомобил стана ясно през есента на 2019 г.

През пролетта на тази година производителят публикува скици на модела с индекс IMk, а също така показа концептуална версия на автомобилното изложение в Токио. Производството му е планирано да започне през 2022 г., а засега по пътищата са се появили първите прототипи.

Вездесъщите фотошпиони са успели да направят няколко снимки на очаквания електромобил. Тестовите мулета са покрити с плътен камуфлаж, което може да се очаква.

Въпреки това, дори и през него можем да видим, че моделът почти повтаря автомобила от изложението. Електрическата кола има същата квадратна каросерия с плосък покрив, къс капак и изправена предна част. Запазени са и тясната оптика и наклонената нагоре линия на остъкляването.

Върху покрива на автомобил има издутина, каквато концептът няма. Каква е тази надстройка, не е известно. Заслужава да се споменат и много късите надвеси.

Най-страхотният Nissan бе официално представен ВИДЕО

Известно е, че Nissan IMk е дълъг 3395 мм. Широчината му е 1475 мм. Но височината е 1655 мм. Благодарение на малките си размери електрическият автомобил е изключително маневрен по градските пътища, а паркирането му е лесно.

Все още няма информация за агрегата и пробега след зареждане. Компанията твърди, че автомобилът ще бъде оборудван с батерия с капацитет 20  кВтч.

Стар 38-г. Nissan удивлява със състоянието си въпреки огромния пробег ВИДЕО

Производителят е убеден, че такава батерия е достатъчна за ежедневно пътуване в града. Цената на градския автомобил ще бъде малко над 9 000 долара.

Вижте и СНИМКИ на концепта:

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ММА певец
    14.11.2021 20:29
    какъв е тоя тетрис бре