Нагледно: Показаха на ВИДЕО как работи най-новия автопилот на Tesla

  • 01.08.2020 8:50 /
  • 10706 /
  • 0
Нагледно: Показаха на ВИДЕО как работи най-новия автопилот на Tesla

Една от особеностите на електромобилите на Tesla е наличието на функцията автопилот. Компанията редовно актуализира тази функция, довеждайки я до съвършенство.

Последното поколение автопилот вече е преминало поредица от тестове на безлюдни трасета и лесни маршрути, а сега електромобилът е поставен на труден участък от пътя.

Маршрутът е бил въведен предварително в системата автопилот, като въпреки това той не винаги можел да се справи със задачата, така че водачът трябвало да коригира действията му и да се намесва в системата за управление. В противен случай действията на автопилота можели да провокират опасна ситуация.

Не е истина какво се случва с електромобилите Tesla под дъжда на пътя ВИДЕО

Автопилотът имал затруднения в няколко ситуации. Една от тях била при навлизане в криволичещ път със сложна маркировка. По-специално системата приближавала електрическия автомобил много близо до разделителната полоса без да намалява скоростта. Ако водачът не се бил намесил навреме, автопилотът щял да закара колата до насрещната лента.

Автопилотът на Tesla направи спасителна маневра, от която всички замръзнаха ВИДЕО

В същото време ръководителят на компанията Илон Мъск продължава да уверява за безопасността на автопилота Tesla. Като аргумент милиардерът посочва факта, че той използва автономната технология за шофиране всеки ден и това никога не го е подвеждало.

След този тест на най-новия автопилот от пето ниво, той е изпратен за доработка, след което отново ще го изведат на тестове. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ