Начинът, по който държите волана, показва какъв човек сте СНИМКИ

 • 10.11.2020 7:53 /
 • 3716 /
 • 2
Начинът, по който държите волана, показва какъв човек сте СНИМКИ

Вероятно никога не сте се замисляли как точно държите волана на автомобила - просто палите двигателя и тръгвате. Експерти обаче са определили девет най-чести позиции на ръцете, които показват характера на водача и неговите емоции в момента, пише Труд бг.

Британският психотерапевт Лоъни Нур, специалист по междуполови и междуличностни отношения, е една от тях. „Позицията на ръцете ви, докато шофирате, изразява вашето настроение и личността ви - твърди тя. - Ако се чувствате напрегнати или стресирани, вие слагате и двете си ръце на волана и стягате раменете. Това можете да направите и ако сте асоциален тип личност. Ако сте по-лек характер, е по-вероятно да шофирате с една ръка, държаща горната част на волана.” 

Най-важното, което трябва да запомним е, че ние сме същества, които постоянно отговаряме на дразнителите около нас и се променяме, така че никога не сме едни и същи, напомня д-р Нур. Ето кои са деветте типа личности според начина на шофиране, определени от нея.

Перфекционист

Слагате ръце в позиция „2 без 10”. Това е начинът, който ви е показал инструкторът по шофиране. За перфекциониста е важно да спазва правилата. Той обръща голямо внимание на детайлите и мотото му е: „Ако нещо не е направено както трябва, то трябва да се оправи”. Този подход му носи добър живот и прилична работа, плюс много приятели, които са също така целенасочени като него.

Минималист

Шофирате с лявата ръка долу вдясно на волана. Без суетене, без излишества, стабилни - това е вашата запазена минималистична мантра. Прекомерността не е в речника ви, защото искате да запазите живота си възможно най-земен. Минималистът не се нуждае от много приятели. Те могат да се преброят на пръстите на едната му ръка - което би могло да обясни защо за него е толкова естествено да управлява автомобила с една ръка.

Шеф

Двете ръце са хванали здраво волана в долната му част. Този човек умее да поема товар. Той има вродени лидерски качества и решителност. Увереността в способностите му кара другите често да се обръщат към него за съвет и напътствия, защото му се доверяват. Намирането на подходяща половинка в любовта може да отнеме малко повече време, но когато се случи, ще си струва.

Поддръжник

Двете ръце са хванали волана долу, но дланите и пръстите са обърнати към вас. Вие сте искрен поддръжник на приятелите и семейството си и много се гордеете, когато те постигнат успех. Отличен слушател сте, което означава, че сте първият пристан за всеки нуждаещ се от съвет. За разлика от шефа, поддръжникът се радва, когато някой друг поеме лидерството, и се наслаждава на живота, гледайки позитивно на него.

Готин пич

Шофирате с една ръка на върха на волана. Вие сте спокоен и хладнокръвен, не взимате живота на сериозно. Дори в трудни времена като сегашните не се стресирате и излъчвате увереност и положителни вибрации. Защо да се затормозявате да шофирате с две ръце, когато едната върши работата добре и с лекота?

Авантюрист

Управлявате автомобила с една ръка в центъра на волана. Вие живеете на ръба, така и се движите, макар да знаете, че шансът ви е 50 на 50. Поемане на риск, търсене на тръпката е вашата мисия в живота, дори когато става дума да се впуснете в любовна връзка. Живеете пълноценно и вашите приятели ви аплодират за това.

Дипломат

Шофирате с двете ръце, поставени в центъра на волана. Давате път на другите шофьори, защото мислите с главата си и виждате общата картина. Споровете и конфликтите са неща, които избягвате. Ако някога повишите глас, близките ви знаят, че трябва да ви приемат сериозно. Когато други спорят, вие сте човекът, който предлага решение и става посредник.

Нервак

Държите здраво волана на „9 и 15” с двете ръце. Ако сте се прилепили на кормилото за скъпия си живот, очевидно се чувствате тревожни през повечето време. Но това не е лошо, защото означава, че сте изключително задълбочени и проверявате по два пъти работата си, за да се уверите, че е правилно свършена. Хората, които ви познават, знаят колко добър приятел сте.

Булдозер

Дланите са в центъра на волана, готови да натиснат клаксона. Вие сте зает, деспотичен и нямате време хората да се мотаят по пътя ви. Не сте човекът, който ще губи време да решава проблеми, вие се хвърляте напред и оставяте въпросите за по-късно. Другите приветстват вашата смелост и желанието ви да успеете, знаейки, че могат да разчитат на вас работата да бъде свършена. Имате амбиции и няма да позволите нещо да застане на пътя ви и да попречи да ги постигнете.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • spec
  11.11.2020 16:13
  "Шофирате с лявата ръка долу вдясно на волана" Не знам какъв йога трябва да си за да го направиш това......
 • todor
  12.11.2020 5:08
  Пълни глупости.