На търг се продава един от най-редките и дизайнерки микробуси в света СНИМКИ

  • 16.02.2022 8:07 /
  • 5882 /
  • 0
На търг се продава един от най-редките и дизайнерки микробуси в света СНИМКИ

В мрежата са разпространени снимки на един от най-редките автомобили на света, който в началото на 70-тегодини на миналия век е бил разработен от Къртис Брубейкър. Той е решил да съвмести култовия Volkswagen Beelte с прототипа Microbus.

Не успявайки обаче да сключи споразумение с германския концерн, Брубейкър продължил работата по проекта си самостоятелно. Резултатът от неговата работа станал моделът Brubaker Box, който представлява винтидж микробус с необичаен дизайн. 

След като създателят на колата обявява фалит, проектът е заинтересувал компанията Automecca, чийто инженери са построили 25 уникални коли с името Sportsvan. 

Смята се, че до наши дни са се запазили само 17 подобни микробуса. Специалистите от Automecca са използвали за основа на своята работа разработките на Къртис Брубейкър, които са били допълнени с предно стъкло от AMC Hornet, стопове от пикапа Datsun и други елементи от Chevrolet El Camino.

Освен това, каросерията на  Sportsvan е била изработена от карбон и поставена на шаси на Beetle.

Да се влезе в колата може през единствената врата, разположена на дясната ѝ страна 

Изложеният за продажба автомобил е изцяло възстановен до заводското си състояние. Каросерията е боядисана в червено, което е допълнено с черен мат на покрива, прагове и кантове на основната оптика. 

В салона на Sportsvan са монтирани две отделни седалки и цяла задна седалка. Цената на изключително редкия прототип не се съобщава. 

 

КОМЕНТИРАЙ