Мъж отвори контейнер и ахна от находката за милиони вътре СНИМКИ

  • 02.04.2021 9:20 /
  • 58665 /
  • 0
Мъж отвори контейнер и ахна от находката за милиони вътре СНИМКИ

В мрежата е публикувано видео, в което се вижда как авторът му отива до имение в Южна Калифорния, за да огледа колекцията от винтидж мотоциклети.

Вместо машина на две колела, обаче, мъжът открива червено Porsche 550 Spyder от 1955 г., което е било заключено в товарен контейнер в продължение на 35 години.

Американецът, натъкнал се на находката, се казва Робърт Грийн. Мъжът е известен с колекцията си от редки мотоциклети. В търсене на нови екземпляри той заминава за Южна Калифорния, за да огледа ретро машините.

В един момент вниманието на колекционера било привлечено от незабележим строителен контейнер. Отваряйки го, мъжът не могъл да повярва на очите си. Вътре се намирало уникалното червено Porsche 550 Spyder от 1955 година. Оказало се, че ексклузивният спортен автомобил е бил скрит в контейнера преди 35 години.

Двуместният спортен автомобил е 69-и от серията. За три години производство немската компания е сглобила само 90 екземпляра от Porsche 550 Spyder.

Продава се изключително рядкото Porsche на Пабло Ескобар и Фитипалди СНИМКИ

Първият собственик на конкретното Porsche е жителка на Хаваи, която е използвала колата в аматьорски състезания. През 1963 г. редкият модел е закупен за две хиляди долара от мъж на име Лес Ханерсън, който през 80-те години на миналия век извършва пълна реставрация на колата.

След известно време собственикът на спортната кола се заинтересувал от колекционирането на мотоциклети и съответно скрил автомобила Porsche в товарен контейнер. След смъртта му Робърт Грийн дошъл да огледа мотоциклетите, които били поставени за продажба и именно тогава е направена уникалната находка за милиони.

Продава се великолепен Porsche 911 Malibu 1991 СНИМКИ

Въпреки дългия престой, Porsche 550 Spyder е в отлично състояние. По корпуса на спортния автомобил няма никаква ръжда. Автомобилът се задвижва от оригинален 1,5-литров двигател с мощност от 135 конски сили и петстепенна механична скоростна кутия. Максималната скорост на спортния автомобил със задно предаване е 220 километра в час.

Робърт Грийн е нарекъл откритото Порше „находката на века“. По думите му ексклузивният спортен автомобил вече е придобит от нов собственик. Колекционерът не разкрива сумата, за която е закупен, но такива модели на търгове се продават за няколко милиона долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ