Мъж успя да намери любимата кола на баща си след много години ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/mz-uspya-da-nameri-lyubimata-kola-na-bashha-si-sled-mnogo-godini-video Auto.blitz.bg
Мъж успя да намери любимата кола на баща си след много години ВИДЕО

Мориц Хес от Германия намери суперавтомобил Lamborghini Diablo от 1995 г., който преди години е принадлежал на семейството му. Отнело му е много години, за да се намери рядката кола. Историята на автомобила беше разказана във видео в Youtube канала VINWiki.

Бащата на Мориц е бизнесмен и колекционер на Lamborghini. През 1995 г., когато Мориц е роден, той решава да закупи лимитирана суперкола Lamborghini Diablo SE30 Jota в лилав цвят.

Семейство Хес много харесвали Lamborghini Diablo и Мориц и баща му често участвали в различни автомобилни изложения с него. През 2003 г. обаче колата трябвало да бъде продадена, тъй като нямали достатъчно пари за откриване на хотелски бизнес.

Мориц си спомня, че е плакал много и не е искал да се сбогува с колата. Оттогава той постоянно мисли за Lamborghini Diablo и когато станал възрастен и сам започна да печели добри пари, решил да си върне колата.

Бащата на Мориц е колекционер на Lamborghini

Изглеждало, че намирането на Lamborghini Diablo SE30 Jota не е толкова трудна задача, тъй като са произведени само 28 от тези суперколи с мощност от 600 конски сили. Въпреки това търсенето продължило не една година

Бащата на Мориц знаел само, че суперавтомобилът Lamborghini е бил изпратен в Япония. Германецът успял да проследи колата в социалните мрежи и след това да се свърже с лицето, което я е закупило през 2003 г. Оказало се, че Diablo е препродаден, но е останал в Страната на изгряващото слънце.

Блогър реши да подари в интернет 26 електрически автомобила Tesla СНИМКИ

През декември 2022 г. Мориц Хес използва командировка до Япония, за да се срещне с новия собственик на Lamborghini Diablo и дори взе. със себе си оригиналния регистрационен номер на автомобила. За 20 години обаче суперавтомобилът с лимитирана серия е повишил значително цената си.

Германецът предложил на собственика да смени колата си за Lamborghini Countach. Преговорите продължили 7 месеца и през 2023 г. страните най-накрая достигнали до споразумение.

След като получил колата, Мориц веднага я закарал до къщата на родителите си. Оказало се, че Lamborghini Diablo SE30 Jota е идеално запазен, а пробегът му е нараснал само с 10 000 км за 20 години. Сега той отново е чест гост на немските автомобилни изложения.

Кои коли се отличават с изключително високия си разход на гориво снимки

Лимитираният суперавтомобил Lamborghini Diablo SE30 Jota е създаден за 30-годишнината на италианската марка. Купето е с 5,7-литров V12 двигател с мощност 600 конски сили като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и да достигне максимална скорост от 340 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай