Мъж навъртя 2 млн. км с Toyota, ето каква е тайната на това дълголетие СНИМКИ

  • 26.03.2022 9:50 /
  • 4962 /
  • 2
Мъж навъртя 2 млн. км с Toyota, ето каква е тайната на това дълголетие СНИМКИ

Жителят на Нова Зеландия Греъм Хебли, който работи като разносвач на вестници, е достигнал със старата си Toyota Corolla отметката от два милиона километра през март 2022 г., съобщава  New Zealand Herald.

През 2000 г. Хебли купува употребяваната Toyota Corolla, произведена през 1993 г., когато километражът на автомобила показва 80 хил. км.

Автомобилът е бил почти заводски оборудван с изключение на нов ангренажен ремък и оплетка на волана. През следващите 22 години автомобилът е обслужван в един и същ сервиз.

Шест пъти седмично разносвачът на вестници трябва да пътува от Уелингтън до Ню Плимут, който е на повече от 350 км от столицата на Нова Зеландия и изминава разстоянието за около 4,5 часа.

Шофьор навъртя невероятните 1,5 млн км с Tesla и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

Така всяка седмица старото японско комби изминава около 4000 километра. В същото време собственикът на автомобила проверява техническото му състояние на всеки две седмици.

Според Джон Шърман, който поддържа автомобила, машината все още е в добро състояние с оригиналните двигател и трансмисия. Специалистът казва, че тайната на това дълголетие е съвсем проста.

Толкова голям пробег може да се обясни с първоначалната надеждност на модела, внимателната експлоатация и редовното техническо обслужване.

Надеждността на автомобилите Toyota е призната и от експертите в тази област. Например през 2021 г. японският производител влезе в челната тройка в годишната класация за надеждност, изготвяна от Consumer Reports. Освен Toyota, в топ 3 са още Lexus и Mazda. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 





 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Фен
    26.03.2022 20:57
    Двигатели имат но тенекии не
  • sosa
    27.03.2022 17:58
    Аа без мазда