Мъж измина с Tesla удивителен пробег и разказа какво e положението с колата

  • 26.01.2023 12:50 /
  • 7519 /
  • 4
Мъж измина с Tesla удивителен пробег и разказа какво e положението с колата

Преди около десетилетие германецът Хансйорг-Еберхард Фрайхер фон Хеминген-Хорнберг си купил нова Tesla Model S P85, за която автомобилният производител издал осемгодишна гаранция без ограничение на пробега. За тези години мъжът е изминал рекордните 1,7 милиона километра.

По време на експлоатацията на колата електродвигателят е бил подменян 12 пъти, като той се е повреждал отново и отново. Въпреки факта, че всички ремонти са извършени безплатно, германецът смята, че компанията знае за проблемите на модела, но умишлено не поправя ситуацията.

Собственикът на Tesla заявява, че възнамерява да кара електрическия автомобил, докато километражът му не покаже два милиона километра.

Германецът обаче добавя, че не желае след това следващия му автомобил да е отново Tesla. Според него Porsche Taycan, Mercedes EQS и дори китайските модели на батерии изглеждат по-интересни и най-важното - по-надеждни от автомобилите на Илон Мъск.

Ядосани клиенти спретнаха погром в шоурум на Tesla, ето защо ВИДЕО

Друга причина за избора на друга марка електрически автомобил е отношението на ръководството на Tesla. Според германеца компанията пренебрегва проблемите с електрическите двигатели, възникващи при голям пробег.

Освен това мъжът се оплаква, че Елон Мъск го е поздравил за един милион изминати километра едва една година след рекорда. Ръководителят на американския концерн в знак на внимание изпратил на собственика на електромобила няколко усмивки в социалната мрежа.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    26.01.2023 14:05
    Ами да!Сума китайски модели са много по атрактивни , откъм цена,екстри и имат доживотна гаранция.
  • Каква
    27.01.2023 9:37
    ли е работата на този човек? За 10г да измине 1.7м км сметката излиза 510км на ден. Тоест поне 12 часа шофиране, 365 дена. Интересна работа!?
  • До Каква
    27.01.2023 16:49
    Изминавал е повече на ден защото колата се е повреждала 12 пъти. Тоест престоявала е в сервиз. Освен ако в ремарке не си е влачил резервен двигател и да си го сменя сам на пътя и така 12 пъти.
  • Dayton
    12.02.2023 11:06
    Илон мъск е като е като сина си...........!