Мъск представи новияRoadster на Tesla, никой не вярва на думите му за колата ВИДЕО

  • 29.02.2024 9:55 /
  • 3042 /
  • 0
Мъск представи новияRoadster на Tesla, никой не вярва на думите му за колата ВИДЕО

През 2017 г. Tesla представи второто поколение Roadster, с което постави началото на очакването на електрическия спортен автомобил. Днес, 28 февруари 2024 г., Roadster все още липсва. Според главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обаче чакането почти е приключило.

Мъск, известен с умението си да предизвиква вълнение около продуктите, се включи в своята платформа X, за да предостави актуална информация за дългоочаквания електромобил.

Изявленията на Мъск по отношение на новия Roadster не бяха никак семпли и той описа автомобила като несравним, като предположи, че той може дори да не отговаря на конвенционалното определение за автомобил.

Мъск намекна за предстояща демонстрация на продукта, която може да се окаже най-забележителната в историята. Освен това той твърди, че Roadster ще ускорява от 0 до 60 мили в час (0 до 97км/ч) за по-малко от секунда.

Ръководството на Tesla потвърди, че дизайнът на автомобила е финализиран, а серийният модел ще бъде показан към края на годината. Въпреки че целта е доставките за клиенти да започнат през 2025 г., непредсказуемият характер на Tesla оставя място за несигурност.

Като се има предвид значителният период от време, изминал от представянето на Roadster, е разумно да се преразгледат техническите спецификации, обещани първоначално от Tesla.

Първоначално беше обявено, че автомобилът ще постига скорост от 60 мили в час за 1,9 секунди, от 0 до 100 мили в час за 4,2 секунди и ще изминава четвърт миля за 8,8 секунди. Твърдеше се, че автомобилът със задвижване на всички колела и четири места ще надхвърля 250 мили в час и ще има пробег от близо 1000 километра с едно зареждане.

Твърди се, че предстоящият Roadster ще разполага с подвижен стъклен покрив, който се прибира в багажника, когато не се използва. По-рано Мъск намекна за вариант на SpaceX с малки ракетни двигатели, разположени около автомобила, които уж подобряват ускорението, максималната скорост, спирането и завиването.

Автомобилът също така беше обявен за постигащ умопомрачителното време от 0 до 60 мили/ч от 1,1 секунди, твърдение, което по-късно беше коригирано на по-малко от 1 секунда.

Tesla продължава да приема резервации за Roadster на цена от 50 000 долара всяка, като очакваната цена варира от 200 000 до 250 000 долара.

Въпреки че не е евтин, този ценови диапазон позиционира Roadster като сравнително изгодно предложение спрямо конкуренти с прекомерно високи цени като Rimac Nevera, който надхвърля 2 млн. долара и няма задни седалки или възможност за премахване на покрива.

 

 

КОМЕНТИРАЙ