Мрежата се къса от смях на новия модел на Tesla и обещанията на Илон Мъск ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/mrezhata-se-kasa-ot-smyah-na-noviya-model-na-tesla-i-obeshtaniyata-na-ilon-mask-video Auto.blitz.bg
Мрежата се къса от смях на новия модел на Tesla и обещанията на Илон Мъск ВИДЕО

Дългоочакваният Tesla Cybercab беше представен като най-евтиният модел на компанията. Много хора чакаха този електрически автомобил, но таксито не оправда очакванията. А гръмките обещания на Илон Мъск предизвикаха подигравки в мрежата.

Информацията, която беше обявена на презентацията, беше възприета скептично от мнозина. На събитието дори беше обявена цената на Tesla Cybercab - до 30 000 долара, а автомобилите трябва да тръгнат по пътищата през 2026 г.

Читателите на Motor1 в коментарите наистина се подиграваха на Илон Мъск и неговите обещания.

И така, мрежата отбеляза, че 2026 г. всъщност ще се превърне в 2030 г. А цената от 30 000 долара ще се повиши много - до 60 000 долара.

Някои отбелязват, че дори подобни предположения са твърде оптимистични. Хората не вярват вече на гръмките изявления на Илон Мъск.

Спомените от скандалното пускане на Tesla Cybertruck са все още пресни.

Изминаха четири години между обявяването и началото на производството на електрическия пикап. На този фон обещанието за отваряне на конвейер за сглобяване на таксита през 2026 г. не изглежда реалистично.

През 2019 г. Мъск обеща цената на пикапа Cybertruck до 40 000 долара по време на презентация. Днес компанията продава базовия модел на минималната цена от 100 000 долара. Новият минимум за електрическия автомобил бе обявен на 80 000 долара, но това обещание беше изоставено.

Разсекретиха най-евтината Tesla: 3 проблема и едно предимство

Новата Tesla Cybercab се оказа най-евтиният модел на компанията. Много хора чакаха този електрически автомобил, въпреки че таксито не оправда очакванията.

И така, време е да обсъдим предимствата и проблемите на автомобила.

Ще направим това на базата на основната информация, която бе обявена при представянето на Tesla Cybercab.

Трябва да се отбележи, че точните характеристики на електомобила не бяха назовани. Но цената на Tesla Cybercab е заявена - до 30 000 долара.

Интересното е, че това единствено предимство води до първия проблем. Ниската цена може да звучи привлекателно, но Илон Мъск обича големи числа по време на презентации, които феновете на Tesla разкъсват с цитати от X (бивш Twitter).

През 2019 г. Мъск обеща цената на пикапа Cybertruck до 40 000 долара по време на презентация. Днес компанията продава производствения модел на минимална цена от 100 000 долара.

Tesla Cybertruck е предвестникът на втория проблем за таксито Tesla Cybercab. Изминаха четири години между обявяването и началото на производството. На този фон обещанието за отваряне на конвейер за сглобяване на таксита през 2026 г. не изглежда реалистично.

Друг важен проблем е автопилотът. Производителят все още не е пуснал готова система със завършен софтуер, криейки се зад доклади за многогодишно бета тестване.

Това обаче не попречи на системата да бъде продавана като опция за 10 000 долара. Купувачите все още чакат пускането, продължавайки да участват в "бета тестването".

Дори няма смисъл да се казва, че автопилотът на Tesla все още работи лошо. В същото време в Cybercab, поради липсата на физически контрол, няма да е възможно да се намесва в работата.

И накрая, заслужава да се отбележи идеята на самата кола. Това не е голям недостатък, но тази кола е отговорът на проблем, който никога човек не е имал.

Двуместната кабина не е практична, така че такава електрическа кола не е подходяща за частни лица.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Gena
преди 5 минути

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи