Може ли въобще електромобил да бъде зареден при -26 градуса под нулата ВИДЕО

  • 03.01.2023 9:00 /
  • 10612 /
  • 1
Може ли въобще електромобил да бъде зареден при -26 градуса под нулата ВИДЕО

Ако поне малко се интересувате от електромобили, то вероятно знаете, че студеното време е един от най-големите им врагове, пише Факти бг. 

За съжаление на повечето собственици, снежната буря, която се изви в САЩ през последните седмици подложи колите на ток на огромни тестове, което пък се оказа перфектната възможност за някои ентусиасти да направят своите тестове в студа.

Един от тези ентусиасти е Кайл Конър от канала Out of Spec Reviews, който остави своята Tesla Model 3 навън за два последователни дни, а след това я включи да се зарежда на публична зарядна станция при температура от -26 градуса по Целзий. Това бе направено без никакво подгряване на батерията, което е едно от най-важните неща при подобни температури.

Едва 45 минути след свързването на кабела и първоначалното подгряване, капацитетът на батерията започва да се повишава, а след допълнителни 45 минути тя достига и капацитет от 90% след първоначален заряд от 35%. Дали времето за това зареждане е малко или много ще оставим на вас да прецените в коментарите.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мда така е то
    05.01.2023 23:18
    Нормално е батерията да прави номера при толкова студено време, според спецификациите на електрическите коли https://www.electricvehiclespecs.com/ също дават различни стойности при различно време. Бъдещето е в това и нещата ще напреднат с времето