Може да стане страшно, ако не си почистите колата от снега и излезете на магистралата ВИДЕО

  • 14.02.2022 8:10 /
  • 4888 /
  • 0
Може да стане страшно, ако не си почистите колата от снега и излезете на магистралата ВИДЕО

Тази ситуация е позната на почти всеки: пренощувал под открито небе автомобил не е почистен от навалелия през нощта сняг и шофьорът, почиствайки снега само от предното и задното стъкло, хуква на някъде, докато колата му прилича на огромна преспа. 

Оставете шегите на страна, трябва да се признае, че откъсващите се от автомобила замръзнали парчета сняг представляват много сериозна опасност на пътя. 

Най-често те попадат под гумите и се разпиляват, на което се надяват и безотговорните шофьори на непочистените коли. Понякога обаче последствията могат да бъдат доста по-сериозно. Записаният от видеорегистратор инцидент се е случил близо до американския град Олбъни.  

Клипът е публикуван във Фейсбук от местния телевизионен канал WRGB CBS 6 News. Колата с регистратора се е движела по шосе I-90 със скорост от около 80 км/ч.

След това ние виждаме как по лявата лента колата е изпреварена от кросоувъра Chevrolet Equinox и точно в момента на изпреварването от покрива на джипа се откъсва голямо парче сняг. Последствията  - фатални за предното стъкло на автомобила с регистратора. За щастие в резултат на инцидента жертви не е имало. 

КОМЕНТИРАЙ