Много скъпа катастрофа: Сблъскаха се 2 суперавтомобила Bugatti ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/mnogo-skapa-katastrofa-sblaskaha-se-2-superavtomobila-bugatti-video Auto.blitz.bg
Много скъпа катастрофа: Сблъскаха се 2 суперавтомобила Bugatti ВИДЕО

Автопробегът на собствениците на Bugatti в Мароко завърши с катастрофа. При инцидента са пострадали два суперавтомобила Bugatti Chiron и камион. Видео от произшествието беше публикувано в Youtube от потребителя Tushar Kelshikar.

Инцидентът е станал на пътя между градовете Танжер и Тетуан. Видеото показва как колоната от Bugatti се опитва да изпревари камион в насрещното платно. Шофьорът на сребристо Bugatti Chiron Supersport решил да наруши правилата за движение и да изпревари едновременно както камиона, така и друг Chiron в лимитираната версия Pur Sport.

В резултат двата суперавтомобила са се сблъскали и са ударили камиона, който излетял от пътя и се преобърнал. Bugatti Chiron Supersport пък от своя страна се озовава в канавка. Предната му част е повредена.

Другият суперавтомобил е получил само драскотини по каросерията. За щастие при инцидента няма сериозно пострадали.

Общата стойност на повредените автомобили е приблизително 9 милиона долара. Суперавтомобилът Bugatti Chiron Pur Sport струва 5 милиона долара. Това е олекотена пистова версия на модела със спортно окачване. Произведени са 60 от тези купета с 8,0-литров W16 двигател с 1500 конски сили.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Истинска битка на пътя си спретнаха шофьори на евакуатори

Bugatti Chiron Supersport е продаден в 110 екземпляра на стойност 3,9 милиона долара. Той разполага с оптимизирана аеродинамика и по-мощен W16 с 1600 конски сили. Суперавтомобилът може да развие 440 км/ч.

Горещи

Коментирай