Много известен рапър ще произвежда футуристични автомобили СНИМКА

  • 12.07.2022 8:48 /
  • 1476 /
  • 0
Много известен рапър ще произвежда футуристични автомобили СНИМКА

Кание Уест не само е знаменит рапър, музикален продуцент, автор на песни, звукорежисьор и дизайнер, но е и милиардер с великолепен бизнес нюх, благодарение на което неговото състояние в началото на 2022 възлиза на 2 милиарда долара. 

Той е постигнал много в своята кариера, включително пусна в продажба и популярната гама обувки Yeezy.

И ето тези дни в социалните мрежи той подразни с изображението на автомобил, което бе съпроводено с надписа: "Автомобилът Donda Foam. Концептуално,  проектирано, изготвено в САЩ, Амин". 

На изображението се вижда странен автомобил с огромни изпъкнали колела с различен диаметър, които не оставят място за калници. 

За тийзъра няма какво много да се каже, освен, че концептът изглежда доста странни и повече прилича на детска рисунка. 

Още по-учудващо е това, че създаването на автомобила Кание Уест е поверил на дизайнера на маратонки Стивън Смит, именно той бе назначен от Уест за шеф на Donda Industrial Design, която, както се съобщава, ще произвежда автомобилите, а също и мебели и много други неща.  

Смит е ветеран в обувната индустрия, кариерата му като дизайнер започва в New Balance през 1986 година, след което той сменя няколко компании, като Adidas, Reebok, Fila и Nike, попълвайки своето портфолио с едни от най-култовирте обувки. 

Последната работа на Смит с Кание бе свързана с гама мегапопулярни маратонки на Yeezy. 

КОМЕНТИРАЙ