Младеж задигна Tesla от мол само с приложение на смартфона си (ВИДЕО)

 • 15.09.2018 10:20 /
 • 5579 /
 • 2
Младеж задигна Tesla от мол само с приложение на смартфона си (ВИДЕО)

Чудесата на съвременните технологии позволиха на 21-годишен мъж да открадне автомобил Тесла от Мол (Mall of America), но те също така помогнаха и на полицията да го проследи и задържи само няколко дни по-късно.

Кражбата на електрическата Tesla е станала в американския град Блумингтън, от търговския център, от фирма за отдаване под наем на тази марка коли, съобщава FOX 9.

Според информацията, младежът успял да да отключи и да запали двигателя на червения модел Tesla 3 като веднага спрял и GPS проследяването.

21-годишният жител на Минеаполис след това отпътувал от паркинга за колите под наем и напуснал щата.

Автомобилът Тесла е пълен с най-нови хай-тек приспособления, което го прави обикновено най-малко атрактивното превозно средство за кражба.

Крадецът е бил изключил всички проследяващи устройства, но той явно не е знаел, че в колата е била инсталирана и допълнителна технология за проследяване, която показва къде е тя при всяко зареждане, така че младият мъж много лесно е можел да бъде засечен.Това помогнало на полицията да арестува крадеца няколко дни по-късно в град Уако, Тексас. 

Според американския компютърен специалист Марк Лантерман, похитителят на автомобила не е "хакнал" приложението само по себе си, а по-скоро е добавил VIN номера на превозното средство към своя акаунт в приложението наTesla, позволявайки му да контролира електрическата кола от неговия телефон. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • шофер
  15.09.2018 14:05
  Това не е кола. Това е талга тип електрокар. Колата е бензин или дизел.
 • Запалил двигателя значи. С кибритче?
  15.09.2018 17:29
  Включил е по-уместно.