Младеж със скутер наруши карантината си и стана страшно ВИДЕО

  • 14.04.2020 8:00 /
  • 7506 /
  • 1
Младеж със скутер наруши карантината си и стана страшно ВИДЕО

В Брюксел протести заради гибелта на младеж през изминалите почивни дни прераснаха в безредици. А се случи следното: 19-годишният Адил наруши карантината си, той бе спрян от полицията, но се опита да избяга със скутер, заби се в един от преследващите го автомобили и загина на място. 

В събота жителите на Андерлехт, въпреки текущата забрана за провеждането на публични събрания по време на епидемията от коронавируса, започнаха да излизат на улицата, протестирайки против действията на полицията, които доведоха до гибелта на юношата. 

Безредиците продължиха през цялата нощ, а в хода на протестите полицията задържа 43 души, изблиците на насилие бяха потушени едва към сутринта на неделя. Но засилените мерки за сигурност продължават да действат и в момента. 

"Неведнъж сме се намесвали, предприемали сме мерки тогава, когато сме виждали, че групи младежи се въоръжават с камъни, взети от строителните площадки в този район", предава politico.eu думите на шефа на местната полиция на Андерлехт Патрик Авенпул.

В Белгия действат сурова национална карантина до 14 март, Затворени са границите и са забранени всякакви пътувания из страната, а на жителите е разрешено да се придвижват само в пределите на своя квартал. 

Семейството на Адил призова хората към спокойствие и подчерта, че не нови отговорност за призивите към протести заради смъртта на юношата. 

Излезлите на улицата хора, които започнаха да хвърлят камъни, не правеха това в памет на младия Адил, те просто са решили да избухнат заради умората от карантината и злобата, твърдят полицаите. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Васил
    14.04.2020 14:08
    Нали се сещате какви са тези типове-арабски тарамбуки!Тези идиоти,заедни с вируса ще унищожат Европа!